Televizijske ankete su vrlo popularne u našem regionu, a veliki broj ljudi koje ekipe zaustavljaju na ulicama nisu baš veliki fanovi takvih stvari, pa bježe od kamera ili od treme daju neke odgovore koji nemaju nikakve logike, a ima i onih koji žele da se pokažu pametnima, pa tako kažu neke stvari od kojih se mnogi zapitaju kako je moguće da ne znaju neke elementarne stvari, dok su neki odgovori zaista urnebesni pa ne možete danima prestati da se smijete zbog tih stvari.

Tako je prošle godine urađena jedna vrlo zanimljiva anketa u kojoj su građane Srbije pitali kakvo je njihovo mišljenje o tome što predsjednik Srbije planira da uvede arapske brojeve u škole zbog Sirijaca. Naime, ova anketa urađena je za emisiju Kontravizija, koju vodi sin preminule Isidore Bjelic, Lav Grigorije Pajkić. Tako su svi skoro kazali kako je to potpuno nepotrebno, da se time samo dodatno opterećuju djeca u školama, a mnogi smatraju kako arapski brojevi nikome nisu potrebni u životu i da nije neophodno da se moraju znati. Neki su kazali kako znaju arapske brojeve, ali ih ne znaju izgovoriti, a jedna je čak kazala da ne želi da ih napiše u zraku jer se nalaze u pravoslavnoj državi i nema ona šta tu da pokazuje arapske znakove.

Da li vi znate arapske brojeve? Nadamo se da je odgovor da i da tu nema ništa više da se objašnjava, obzirom da su to stvari koje se uče u osnovnoj školi, ali su neki očigledno zaboravili na to jer su sigurni barem jednom u školi spomenuli arapske brojeve. VIDEO pogledajte OVDJE

Ads