Predsjednik Srbije Aleksaandar Vučić je osoba koja skoro nikoga ne ostavlja ravnodušnim. On ima ili ljute neprijatelje ili vatrene obožavaoce, zavisi koga pitate. Određeni broj građana Srbije nije zadovoljan njegovom vladavinom pa je poznato da je opozicija prije pandemije redovno organizovala proteste koji su bili najmasovniji u regiji pod nazivom 1 od 5 miliona.

Protesti koji su poprimili velike razmjere i koji su trajali nekoliko dana su održani i nedavno kada je Vučić najavio da će se u Srbiji ponovo uvesti karantin zbog pogoršane epidemiološke situacije. Vučića često kritikuju i putem društvenih mreža a on sam je i te kako svjestan da nije omiljen kod svih, ali smatra da se radi o osobama koje pripadaju opoziciji i koji na ovaj način pokušavaju da ga sruše sa mjesta predsjednika države.

Vučić uporno u svim svojim javnim istupima ponavlja kako on radi za dobrobit svih, gradi puteve i bolnice kao i škole i prema njegovom mišljenju on je Srbiju podigao iz ekonomske krize. Najveće kritike Vučić dobija od građana koji žive u Srbiji dok ga oni iz dijaspore podržavaju i svako malo na društvenim mrežama se pojavljuju fotografije sa izrazima podrške predsjedniku Srbije.

One stižu iz svih dijelova svijeta, od Floride do Brazila, iz Pariza, Moskve, Beča i Sankt Petersburga. Samo dio poruka koje šalju mladi koji se nalaze na fotkama je :” Podrška za Vučića”. “Majami voli Vučića” i slično, a sve je počelo nakon što su počeli i veliki pritisci na Aleksandra Vučića bukvalno sa svih strana, posebno kada su u pitanju peregovori sa Kosovom.

Ads