Tema o kojoj ćemo pisati u nastavku je problem većine u današnje vrijeme, obzirom na to kakvim ubrzanim tempom živimo svi mi, koliko obaveza imamo, tako da je nekako logično da neke stvari moraju ispaštati, a po svemu sudeći izgleda da je to sama ishrana, gdje mi zbog nedostatka vremena pribjegavamo nekim lakšim načinima, a to je brza hrana, koja naravno nije zdrava.

Zbog toga i unosa dosta gaziranih pića dođe do gojaznosti, i onda pribjegavamo raznim dijetama kojih ima na pretek na internetu, ali većina njih nije provjerena. Ono što je zanimljivo jeste to da višak tjelesne težine mnogi miješaju sa viškom kilograma. Osobe koje pate od gojaznosti imaju veći rizik i od težih zdravstvenih problema, pa ukoliko imate problema sa viškom kilograma, probajte sa nekim jednostavnim receptima koji ser mogu koristiti svakodnevno.

U nastavku vam donosimo jedan super recept, a evo šta vam je potrebno: jedan limun, 60gr peršuna i 3 dcl vode. Zatim limun iscijedite, peršun isjeckajte na sitno, stavite u zdjelu o prelijte vodom. Svako jutro, prije doručka konzumirajte ovaj napitak i tako 5 dana za redom, a potom napravite pauzu 10 dana, nakon čega ponovite cijeli postupak. Tretman sa pauzama možete koristit sve dok osjećate potrebu da smanjenjem tjelesne težine.

Ovaj napitak ubrzava proces sagorjevanje masti i zadovoljava dnevne potrebe vitamina i minerala na cijeli organizam. Peršun poboljšava proces varenja i stimuliše organizam na izbacivanje viška tečnosti, eliminiše nadutost. Da li ste isprobali ovaj napitak? Pišite nam u komentarima ispod.

Ads