Jedna od najozloglašenijih pljački koja se desila u Americi, rješena je tek nakon 52.godine potrage za bjeguncem i počiniteljem iste. Čovjek po imenu Ted Konrad je radio kao blagajnik u “Society National Bank! u Klivlendu, a onda je u julu 1969.godine, on odlučio da opljačka svoje poslodavce.

On je nestao sa 215.000 dolara, što bi u današnje vrijeme bilo negdje oko 1,7 miliona dolara, i za njim je pokrenuta potraga koja je trajala vjerovali ili ne više od pola vijeka, i tada se vrlo često pričalo o njegovom djelu, i to u TV emisijama koje su se emitovale, a radi se o “Najtraženiji” i “Nerešene misterije Amerike”. Američki istražitelji kažu da je nakon pljačke nastavio da živi skromnim i mirnim životom, a Njujork Tajms piše da je poslednjih 40 godina radio u prodavnici polovnih automobila i kao instruktor golfa.

Nedugo nakon što se sve to desilo, on je svoje ime promijeno u ime Tomas Randele, pa je pobjegao u Vašington, a onda u Los Anđeles. Zatim se primirio u predgrađu Bostona, tačnije negdje oko 1000 kilometara od mjesta zločina. Konrad je navodno rekao prijateljima za svoje planove o pljački banke, pa im se pohvalio tako što im je rekao da bi njemu to bilo jednostavno da obavi. On je navodno bio opsjednut filmom “Afera Tomasa Krauna” iz 1968. sa Stivom Mekvinom u glavnoj ulozi, koji je prije pljačke pogledao više od 10 puta.  Tako se ovaj slučaj decenijama vodio kao zaboravljeni, neriješeni slučaj. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads