Zdravko Čolić jedan je od najvećih legendi zabavne muzike, čovjek koji je “doktor” za muziku i koji i dan danas žari i pali cijelom estradom. Naime, gdje god da se pojavi, svi žele da se slikaju sa njim, a njegovi koncerti i dalje su vrlo posjećeni, pa je tako jedan od rijetkih pjevača koji može napuniti bilo koju koncertnu dvoranu, stadione, klubove i bilo koji drugi prostor. Iako je jedan od najpopularnijih pjevača i dosta toga se o njemu zna, njegov privatni život je ipak dosta intimniji i zapravo zna kako sačuvati privatnost od budnog oka medija.

Zdravko i njegova supruga Aleksandra u braku su već dvadeset godina i imaju dvije kćerke, ali skoro nikada nemamo priliku da je vidimo u javnosti. Čola smatra kako nema potrebe da se javnost interesuje za njegov privatni život, obzirom da to što je on javna ličnost ne znači da cijela njegova porodica mora biti izložena medijskom pritisku. Iako je teško jednom Zdravku Čoliću da ima svoju privatnost, on se trudi na sve načine, pa je tako mijenjao svoju elitnu vilu iz naselja Mačkov kamen na Dedinju, dio koji je poznat kao naselje najveće beogradske elite, te je prešao u vilu na Košutnjaku.

Taj predio je najmirniji dio grada, a to je ono što Čoli i njegovoj supruzi sada najviše treba, iako bi djevojke više volje neki življi dio. Što se tiče komšija, svi imaju samo lijepe riječi o njemu i kažu da im se pjevač vrlo često javi i pozdravlja sve ljude, ali su i ljudi fer i korektni pa ih tako niko nije od komšija nikad slikao “na kvarno.”

Ads