Tema o kojo ćemo danas pisati će vjerujemo posebno najviše da zanima ljepšu polovinu, i domaćice koje realno ovak kućni aparat koriste mnogo više nego muškarci. Iako je ovaj posao mnogima mučan i težak, ipak je nezaobilazan u procesu čišćenja kuće. Podovi i tepih u kući ili stanu najviše su izloženi kako prljanju tako i prašini, jao i brojnom sitnom smeću koje završi dole.

S obzirom na to potrebno je redovno usisavati i podove održavati urednim i čistim, ali ivaj posao mnogi ne vole. Međutim, pored toga što usisivač služi za gore navedeno, postoji još nekoliko trikova za koje vjerujemo da niste znali, ali mi vam u nastavku donosimo i koji su to. Prvo o čemu ćemo pisati jeste da usisivač može da bude i mali kućni “pretraživač”, jer često se svima nama desi da izgubimo minđušu, iglu ili nešto slično tome, što nam je vrlo teško pronaći.

Da biste usisivač iskoristili kao opciju pretraživača, potrebno je da uklonite dodatak za usisavanje sa crijeva i na cijev pričvrstite mali komad najlona ili gaze, a onda ga vežite ga za cijev što je moguće čvršće. Zatim, uključite usisivač i prelazite crijevom sa gazom ili najlonom po podu. Najverovanije ćete vrlo brzo vidjeti nestali predmet kako se “prilijepio” za najlon ili gazu. Sljedeće za što nam usisivač može poslužiti pored osnovne funkcije usisavanja, jeste da bude čistač dušeka, a kako se to postiže možete pročitati u tekstu ovde.

Ads