Djeca su stvarno najveći biseri ovog svijeta, mogu da nas nasmiju i u najtežim i najgorim momentima sa svojim izjavama, a najbolje od svega je to što su oni zaista iskreni i nikada ne misle ništa loše nego samo kažu ono što im je na umu. Nekad znaju da kažu neke stvari koje ne bi trebali, pa ih roditelji kritikuju, ali čini se kako svi ponekad zaboravljamo da oni zapravo samo uče od nas. Dakle sve što vi radite u kući i izvan nje, djeca posmatraju, uče i onda se ponašaju na isti način.

Naime, vrlo je teško u današnjem svijetu odgajati djecu, pogotovo jer je sve drugačije od onog perioda kad smo mi bili djeca, pa nismo mogli ni zamisliti da se crtani može gledati na telefonima, a kamoli nekim drugim ekranima, osim televizora. Danas, djeca od samo nekoliko godina imaju već telefone, tablete i opet nisu zadovoljni i htjeli bi još. Iako je danas tehnologija nužna za život, nekada se čini da su djeca previše zarobljena u tom svijetu. Međutim, primjeri poput ovog danas pokazuju da djeca ipak još uvijek imaju ono dječije u sebi, ali i da nas i dalje mogu nasmijati svojim maštovitim odgovorima.

Naime, jedna učiteljica postavila je pitanje na testu koje glasi “Zašto šaran živi u vodi”. Dječak nije mogao da se sjeti nekog odgovora, ali se zato snašao na pravi način pa je rekao kako šaran živi u vodi zato što je “navikao”. Ovo je i vrlo logičan odgovor, a on se očigledno vodio time da je uvijek bolje napisati bilo šta nego ostaviti prazan prostor.

Ads