Koliko je korona virus opasan govori nam i sljedeća priča mladog sportiste Predraga Nikolića iz Leskovca koji je star samo 21 godinu i koji je bio zdrav i bez ikakvih drugih bolesti. Njegovo stanje se bilo toliko pogoršalo da su ga ljekari morali priključiti na respirator i nisu polagali velike nade da će preživjeti.

Njegova majka je za kurir.rs ispričala kako su joj ljekari dali pola sata da se oprostoi od svog sina. Ona se sa Peđom čula kada j eprimljen u bolnicu uveće oko pola 11 i tada joj je rekao da ga vode iz bolnice jer oko njega ljudi umiru i da on ne pripada tu. Samo par sati poslije Peđa je priključen na respirator jer više nije mogao samostalno disati.

Organi su mu počeli otkazivati a krvario je i na nos i na usta. Sve se dešavalo u Kliničkom centru u Nišu u crvenoj zoni Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju na kojoj se još uvijek Peđa nalazi. On se na ovo odjeljenje vratio kada mu se stanje popravilo toliko da je mogao da bude skinut sa respiratora a tu su ga dočekali sa balonima dobrodošlice. On je sada mezimac cijelog odjeljenja i teško je i zamisliti da su mu prije nekoliko dana otkazivali i pluća i srce i jetra i bubrezi i da je krvario gdje god su ga dotaknuli.

Peđa još uvijek slabo priča ali može progovoriti koju riječ preko telefona sa svojim roditeljima, a koliko je njegovo stanje bilo kritično i teško ispričao je i profesor doktor Radmilo Janković. On kaže da je Peđa njihov najmlađi pacijent i da je on bio frapiran njegovim stanjem, ali na svu sreću uspjeli su da mu pomognu ali on napominje da je Peđa i dalje ozbiljan pacijent koji je smješten u jedinicu intenzivne njege.

Ads