U vremenu u kojem danas živimo moramo priznati da nam je sve teže da se zdravo i pravilno hranimo, jer od silnih obaveza kioje imamo, a nekada i zbog nedostatka novca ne kuhamo i ne spremamo kvalitetnu hranu, pa se onda odlučimo na brzu hranu ili jeftiniju koja je puna šećera. Doktor po imenu Emir Solaković nedavno je podijelio svoju tajnu zdravog života i prehrane koja prvenstveno njemu pomaže da očuva svoje zdravlje.

Doktor Emir je otkrio kako je gojaznost problem ne samo ishrane nego i manjak kretanja obzirom da se skoro svi služe automobilima, i stalno imaju nešto pri ruci da grickaju. On je rekao i to kako je organizmu dovoljno da spava između 6 ili 7 sati, osim u slučajevima kada puno radite ili kada ste pod stresom, tada bi trebali nešto da promijenite.

Doktor je rekao, odnosno preporučio je kako bi žene svako jutro prvo trebale da popiju čaj kako bi očistile svoj organizam, a onda za doručak da pojedu kajganu od jednog cijelog jajeta i tri bjelanca radi proteina, a muškarima preporučuje pet bjelanaca obzirom da proteini grade naš organizam, i čine nas zdravijima, a samim tim ćemo ljepše i bolje izgledati.

On je također rekao kako bi bilo dobro da ubacimo zob u našu ishranu jer naš organizam to voli, zato što ima sličnosti sa majčinim mlijekom. Također treba da ubacimo zdravi šećer, a to možemo napraviti tako što ćemo sebi spremiti zobenu kašu i u nju ubaciti kockice crne čokolade od minimalno 70% kakaa, i suhu šljivu, a na tome će vam vaš organizam biti jako zahvalan.

Ads