Mnoge domaćice se trude da njohov dom bude čist i puno pažnje posvećuju održavanju istog. Najviše truda i vremena iziskuje održavanje kupatila koje je stalno u upotrebi i u kojem se stvara i vlaga a najteže je WC šolju održavati čistom i u besprijekornom stanju.

Ona je puna mikroba i raznih bakterija koji mogu da izazovu rzne bolesti i zdravstvene probleme i zbog toga se koriste jaka hemijska sredstva koja će ih u potpunosti uništiti. Postoji na tržištu jako puno sredstava za čišćenje naročito WC šolje koja imaju i dodatke raznih mirisa jer je on jako važan kada je ova prostorija u kući u pitanju.

U kupatilu se veoma često širi neugodan miris kojeg je jako teško ukloniti a pored hemijskih sredstava postoje i brojni prirodni načini kojii će pomoći da vaš WC ima savršenu higijenu. Jedan od tih načina podrazumjeva korištenje jabukovog sirćeta koje je odlično  za dezijfekciju. Ipak danas malo ko koristi prirodne načine i domaćice se kunu u Arf i Domestos i slične jak hemijske produkte koji mogu nanijeti i velike zdravstvemne probleme kada su u pitanju pluća ili koža.

Koliko ova sredstva mogu biti opasna a posebno kada se pomiješa više njih odjednom govori nam i ovaj slučaj koji se desio u Velikoj Britaniji. Žena koja je imala samo 34 godine i koja se zvala Celia Semor je čisteći svoje kupatilo pomiješala izbjeljivač i sredstvo za čišćenje WC-a. Nakon četiri dana je preminula jer je prvo dobila napad astme a onda su je doktori stavili u insduciranu komu,ali  joj nije bilo spasa. Zato, darge domaćice budite jako oprezne pri korištenju raznih sredstava za čišćenje a posebno pazite da ih ne pomiješate.

Ads