Jedna od najvećih zvijezda na području Balkana, žena koja je od svog imena napravila instituciju u svakom smislu te riječi, jer je postala i ostala jedna od vodećih estradnih ličnosti, ali i poslovnih, i to će se pamtiti još dugo vremena. Znala je kako da iskoristi svaki trenutak svoje karijere i to u pravo vrijeme na pravom mjestu, nikada nije dopuštala da je bilo šta pokoleba na njenom putu do slave, ali i do velikih uspjeha, pa čak ni brojne kritike, sa kojima se često susretala.

I sama Jelena Karleuša, kao i brojne druge mlađe kolegice, često su znale kazati kako im je upravo Brena bila jedan od najvećih idola dok su bile male, i da je svaka od njih htjela da bude kao Brena. Ona je bila svestrana i sposobna za sve, ničega se nije bojala, pa tako ni glume, kada je glumila u filmovima “Hajde da se volimo”, ali ni velikih poslovnih projekata kao što je bio začetak produkcijske kuće Grand. Međutim, u medijima je uvijek bila odmjerena i svaku informaciju je davala sa određenom dozom tajnovitosti, pa je tako mnoge iznenadilo kad je tokom jednog intervjua ni manje ni više nego ošamarila voditelja. Naravno, mnogi su ubrzo shvatili da je riječ o šali.

Brena se naime još jednom upustila u glumačke vode, pa je sa voditeljem jedne emisije odradila skeč u kojem je on pitao kao u snu, kakav joj je bio jedan od bivših sa kojim je bila ranije u vezi, na šta je ona kao burno reagovala i onda ga ošamarila. Iako je sve bila šala, čini se da je ipak bolje ne stajati joj  na žulj.

Ads