Čistoća je pola zdravlja – to je stara izreka koje se drže sve starije generacije, ali i novije, a čak i doktori potvrđuju tu činjenicu, jer ako je higijena na niskom nivou, dovodite se u opasnost da obolite od raznih infekcija, a isto tako nije ugodno biti u prisustvu nekoga ko ne vodi računa o higijeni, obzirom da se kod takvih ljudi često osjete i neugodni mirisi. Žene posebno vode računa o svom izgledu i zdravlju, a posebno je neugodno kada vidite ženu koja izgleda neuredno i koja ne vodi računa o higijeni, ali mislimo da niko nije gori od žene o kojoj danas pričamo.

Naime, jedna žena je priznala kako se nije kupala čak 30 godina, a svoje je iskustvo odlučila podijeliti i na društvenim mrežama, gdje je objasnila svoje razloge za kupanje. Ona je tako kazala kako je njen muž sve te godine moli da se okupa, ali je ona uvjerena da to nije nikako dobro za nju, i da joj ne pada na pamet da se okupa. Priznala je da sapune ne podnosi, kao ni ništa drugo što ima mirise, a i čak rijetko pere ruke, samo onda kada joj se stvrdnu i ne može da ih pomjera, pa onda mora da ih opere.

Ona je kazala kako je pokušavala naći na Internetu ljude poput sebe, jer joj nije jasno kako je moguće da svi vole da se kupaju. Ipak, komentari koje je dobila nisu bili onakvi kakve je očekivala, pa su je mnogi napali zbog njenog stila života, a neki su čak rekli i da su životinje bolje od nje.

Ads