Tema o kojoj ćemo pisati u nastavku je veoma zanimljiva, a posebno se odnosi na žene koje vode računa o svo fizičkom izgledu, tačnije o njezi lica, kose, i kompletnog tijela. Obzirom na to da nam je došla nova sezona, gdje je naša koža izložena raznim uticajima, gdje se posebno treba posvetiti njenoj njezi.

Nova sezona, tačnije jesen i zima kada je temperatura napolju niža, samim tim dolazi i do male promjene u njezi, koja se razlikuje dosta u odnosu na ljeto i vrijeme kada imamo visoke temperature napolju. Tako treba posebnu pažnju posvetiti odabiru kozmetike i na taj način spriječiti suhoću i iritaciju zbog hladnijih dana koji su nam došli. Znamo da u ovo doba godine naša koža postabe dosadna, hladna i preosjetljiva, kojoj baš i ne pogoduju razne promjene temperature.

Međutim ne samo da vaša koža zahtjrva posebnu njegu, nego i kosa koja je stalno sakrivena ispod kape, vremenom postane suha i statična. Evo kako da odaberete odgovarajuću kozmetiku za ovaj period godine. Ono što je prvo na spisku jeste da izaberete neki proizvod koji u sebi sadrži i koji je bogat vitaminom C, koji se naziva i vitaminom ljepote, i to sa dobrim razlogom, jer je on jako moćan antioksidans koji stimuliše proizvodnju kolagena u koži, čini je mlađom i elastičnom bez obzira na godine.

Također ima efekat posvjetljivanja, ujednačava strukturu i boju kože, ima antiinflamatorna svojstva i nježno ljušti mrtvi epidermis. Kao rezultat, vaša koža ima više energije i prirodnog sjaja, a takođe je bolje hidrirana. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads