Ovo uradite samo pred spavanje. Uzmete jednu kašiku sode bikarbone i saspite je u šolju sa 200 ml prokuhale vode, te ostavite da se ohldadi. Namočite pamučnu krpicu i ostavite da se malo osuši, a zatim primjenite na područje neželjenih dlaka. Pričvrstite i ostavite preko noći. Ujutru uklonite krpicu i nanesite hranljivu kremu. Nakon 2-3 ponovljena postupka, neželjene dlake će otpasti

Bijeli luk

Uzmite nekoliko čena bijelog luka, dobro ih izgnječice i iscjedite sok ih njih. Nanesite na kožu 4-5 puta dnevno po 30 minuta svaki dan, kako biste dobili željene rezultate. Nakon toga isperite lice vodom i blagim sapunom i nanesite kremu za lice. Ponovite postupak dok nestanu neželjene dlake.

Ljuske oraha i voda

Za pripremu ove domaće smjese za depiliranje potrebno vam je nekoliko tvrdih i suhih ljuski oraha i voda. Ljuske zapalite i pustite da izgore. U pepeo dodajte onoliko vode koliko je potrebno da dobijete kremastu teksturu poput paste. Nakon što je odstajala 12 sati, dobivenu smjesu nanesite na dio tijela s kojeg želite skinuti dlačice. Ostavite je da odstoji cca pola sata, a potom sve isperite. Tretman ponavljajte tri puta dnevno dok vam se ne pojave prvi rezultati.