Žika Jakšić je definitivno čovek koji je prošao najgori mogiući put do mesta na kojem se danas nalazi. Danas kada ga vidimo na televiziji, odmah pomislimo kako je njemu bilo lako, i kako je ovaj posao došao sam od sebe. Međutim, njegova priča je totalno dručačija. Ako niste znali Žika je početkom 90 godina prošloga veka bio obični DJ, te je puštao muziku po kluubovima, i onda se odlučuje da ode za nemačku.

Dok nije naučio jezik radio je sve i svašta, bio je konobar, radio je posao vrtlara i čoveka koji čisti bazene bogatašima, a onda se oženio te dobio sina. Krenuli su poslovi, a on se “uvalio” u krediti od 200 hiljada tadašnjih maraka. Posao je pao, a on je idućih par godina otplaćivao kredit kako je znao i umeo. Po povratku u Srbiju mu se posrećilo, te je postao TV voditelj, i tako je došao na poziciju na kojoj se danas nalazi.

Mi danas govorimo o ženi koja je itekako povezana sa Žikom, a to je svakako Dajana Paunović koja je još prošle godine pokrenula važan projekat u životu, i ona je osnovala fondaciju za rodnu ravnopravnost, koja je dobila ime po njoj. Ona je tako u saradnji sa hramom Svete Petke, a uz blagoslov Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija, Fondacije Dajana Paunović ustanovila zlatni orden Svete majke Anastasije koji će od oktobra 2022 godine biti dodeljivan izabranim majkama, koje imaju troje i više dece, a koje se bore same sa svojim problemima, i na takj način doprinose zajednici.

 

Ads