Svi ste se nekada u toku života zapitali kako dolazi do srčanog udara. S obzirom da je medicina zadnjih godina znatno napredovala, danas Vam prenosimo koji su to sve simptomi koji se pokažu na koži pre srčanog udara , a na koje biste trebali da obratite pažnju. Nedovoljan dotok krvi do srca dovodi do srčanog udara , a također veliku ulogu imaju i masne naslage u arterijama koje blokiraju dotok krvi. Posledice koje možemo da imamo su po svemu sudeći mogu da budu fatalne po nas i naše zdravlje. Odlazak na vreme kod lekara zasigurno ima najveću ulogu u sprečavanju dugoročnih posledicaa ,te pacijent ima veće šanse da preživi.

Dugogodišnja istraživanja koja su sprovedena pokazala su da osip na koži predstavlja jedan od najranijih znakova , te Vam ukazuje da vam preti srčani udar. Odražava se baš kao osim , a u stvari se radi o naslagama holesterola , što su potvrdile Američke akademije za dermatologiju.Kada masne naslage zakače arterije , dišak holesterola se ” skladišti ” u drugom delu tela. “Znakovi se mogu pojaviti na koži ili noktima. Iznenadne promene na koži poput sitnih izbočina ili osipa govore da imate nagli rasat holesterola. Ove promene se dešavaju kao posledica visokognivoa triglicerida u krvi . ”  Istakao je cenjeni svetski kardiolog Majk Moris.

Također se mogu javiti i crvene i ljubičaste linije na prstima i ispod noktiju , a zapravo su to oštećenja krvnih sudova koji tako nastaju prije infarkta.
Ono što Vam mi možemo preporučiti je da ukoliko uočite bilo koju od ovih promjena , da se obavezno javite svom lječniku.

 

Ads