Već je dobro poznato da se sve poznate ličnosti baš dosta mijenjaju tokom godina, što zbog starenja, što zbog raznih estetskih zahvata kojima se podvrgavaju kako bi što duže ostali mladoliki. Naime, većina pjevačica na estradi u potpunosti je promjenila lični opis, obzirom da se danas sve može završiti raznim operacijama, pa tako mnoge od njih operišu nos, sređuju vilice, zube i povećavaju usne, a dosta njih redovno ide i na tretmane botoksa.

Ipak, pjevačica o kojoj danas govorimo vjerojatno je doživjela najveću transformaciju od svih, ali se čini da ona čak i nije radila toliko zahvata na sebi, nego se jednostavno promjenila kroz vrijeme, a uz to je potpuno promjenila boju kose i stajling, pa je tako nikada ne bismo povezali sa osobom sa slike. Na slici se nalazi Vera Matović, poznata pjevačica koja je bila rame uz rame sa estradnim divama poput Ane Bekute i Snežane Đurišić u 80-tim godinama. Za razliku od njih dvije, koje su i dalje dosta aktuelne na estradi, Vera se prije nekog vremena povukla sa scene, te se više posvetila porodičnom životu. Ova pjevačica snimila je 24 albuma, a u zlatno doba svoje karijere imala je velike nastupe na kojima je znalo biti i preko 15 hiljada ljudi.

Matović je rođenda 03.06.1946. godine u Čačku, a udala se za harmonikaša Ratomira Ratkovića, sa kojim ima i dvoje djece. Svoju je karijeru počela prilično rano, pa je početkom 70-tih već bila jedna od poznatih pjevačica. Ono što se malo zna o njoj jeste da je prvobitno upisala učiteljsku školu, ali je nakon nekog vremena shvatila da je ona rođena da bude pjevačica i da je muzika najbolji izbor za nju.

Ads