U današnjem članku vam donosimo jednu veoma interesantnu temu, za koju vjerujemo da će posebno da zanima djevojke i žene, jer opšte je poznato koliko one vole da idu u šoping i da kupuju. Novi Zakon o trgovini na snagu je stupio 30.jula 2019.godine, a prema njemu se nalaže da sezonska sniženja koja započinju od 25.decembra i 10.januara, kao i 1. i 15.jula, traju maksimalno 60 dana.

Prema novom Zakonu, također postoji ograničenje trajanja akcijskih prodaja i to najduže 31 dan od dana početka akcije. Veoma je važno da se napravi razlika između sniženja i rasprodaja. Narednih dana termin rasprodaja se može koristiti jedino u slučaju kada trgovac zatvara prodavnicu ili kada prestaje da se bavi tom djelatnošću. Poslednjih nekoliko godina popularrna je kupovina preko interneta, a ukoliko ipak posjećujete radnju, mjere naređuju da mora da se poštuje određena distanca, kao i obavezno nošenje zaštitne maske.

Pandemija korona virusa dosta je uticala i na trgovce i njihovo poslovanje, pa tako mnogi potrošači ne planiraju da iskoriste dane koji nam dolaze, kako bi oni ponudili drastične popuste. Kada su u pitanju sniženja ili akcijske cijene, trgovci se često koriste metodom da cijene podignu prije samog sniženja, a kada počne sezonsko sniženje vrate prvobitne cijene i na taj način varaju potrošače. Ove slučajeve treba da sankcionište tržišna inspekcija prekršajem, tako što će izvršiti kontrolu nad poslovnim knjigama trgovca i utvrditi u kom periodu je promijenjena cijena. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads