Djeca su urnebesna – vrlo često ih mi svi potcjenjujemo i mislimo da ne znaju još uvijek dosta toga, pa im ni ne damo priliku da se pokažu  da nam objasne neke stvari, jer uvijek mislimo da će reći nešto dječije. Naime, dosta puta do sada smo već imali prilike vidjeti kako su djeca vrlo snalažljiva i da zapravo uopšte nisu toliko naivni koliko se to nama čini, te imaju razvijeniju logiku nego neki odrasli.

Naime, ovo se moglo vidjeti u više navrata u zadacima, pogotovo oni zadaci gdje su djeca trebala napisati “sljedeće brojeve slovima”, što su oni zapravo i uradili, te su napisali svaki sljedeći broj od brojeva koji su zadani. Jedna učiteljica shvatila je šta je učenik uradio te ga je nagradila za takav talenat, dok je druga ipak bila rigoroznija pa nije htjela prihvatiti takvo stajalište. Ovoga puta stiglo je jedno vrlo smiješno i simpatično rješenje pitanja na testu. Naime, sada da izađemo na ulice i pitamo ljude koja je razlika između smeća i otpada, mnogi ne bi znali odgovoriti na to pitanje, ili bi odgovorili pogrešno, jer stvarno, koja je razlika između ova dva termina?

Naime, jedna djevojčica ovo pitanje dobila je na svom testu, a dala je jedan vrlo zanimljiv odgovor koji je nasmijao mnoge. Ona je pokupila veliki broj simpatija na društvenim mrežama samo zato jer je napisala kako “smeće mora da ide u kontejner, dok otpad može ići i pod kokoške”. Ovaj odgovor nasmijao je čak i učiteljicu, a nije da nije tačan, kako god da pogledamo.

Ads