Prije pandemije korona virusa jedan od najvećih zdravstvenih problema u svijetu je bila pretilost od koje pati sve veći dio ljudske populacije. Koliki je debljina rizik za zdravlje pokazuje se i sada jer stručnjaci upozoravaju da su osobe sa ovim problemom uglavnom oni koji najteže simptome korona virusa imaju, kada se zaraze.

Od problema viška masnoće u organizmu pate jednako i žene i muškarci a najviše se ove masti skuplja u predjelu trbuha i nje se najteže i riješiti. Da bi se ovaj problem mogao regulisati najbitniji su promjena načina ishrane i fizičk aaktivnost pri čemu je najveći dio, oko 80 posto vezan za ishranu.

Ono što svako od nas  može uraditi kada je u pitanju njegovo zdravlje pa i izgled je da ubrza svoj metabolizam i na taj način omogući svom organizmu da probavlja hranu čak i kada spavamo. Osnovna stvar da bi se ovo postiglo je da ne večerate kasno odnosno da ne jedete nekoliko sati prije spavanja. Umjesto jela napravite sebi ovaj napitak koji trebate popiti prije nego krenete leći. Potrebno vam je sok od jedne polovice limuna, jedne kašikice nasjeckanog svježeg peršuna, malo cimeta i pola kašikice sirćeta.

Sve ove sastojke pomiješajte i dodajte 250 mililitara vode. U napitak, da biste mu poboljšali okus možete dodati i jednu kašikicu meda i malo đumbira. Ovaj napitak će ubrzati metabolizam i nakon jutarnjeg pražnjenja trebali biste biti lakši pola kilograma i nećete se osjećati napuhano ni otečeno. Najbolje bi bilo da večeru potpuno izbacite i zamjenite je sa ovim napitkom, ali čak i ako to ne uradite nakon mjesec dana ćete vidno smršati.

Ads