Na internetu imamo mnogo savjeta i trikova kako da vaši zubi budu bijeli i blistavi, međutim izgleda da svi ti trikovi i savjeti ipak nisu toliko efikasni, i da je od velike važnosti dobra briga o zubima kako bi sačuvali svoj blistav osmijeh i imali lijepe zube, a to je želja skoro svih ljudi. Ukoliko mislite da je kafa ili crno vino krivo zbog toga što imate žute zube, pa se toga odričete, moramo vam reći da je to velika greška koju pravite.

Naime ako želite da sačuvate svoj blistav i prelijep osmijeh nema potrebe da se odričete kafe ili crnog vina jer mislite da su upravo to razlozi zbog kojih imate problem sa žutim zubima. Ono što je zanimljivo jeste to da su stomatolozi otkrili da kafa i vino manje utiču na to da imate žute zube, od čajeva koje pijete. Svima je poznato da kod nekih stvari ne može da pomogne ni šminka, a to je prelijep i blistav osmijeh. Naravno da postoje i opcije poput profesionalnog izbjeljivanja zuba koje poprilično košta.

Nije čudno da se mnogi ljudi trude da očuvaju nijansu svojih zuba, a ukoliko ste od onih koji dan započinju sa šoljom kafe, a koji završe da čašom crnog vina, onda nije iznenađujuće to da se često zateknete da tražite pastu sa velikom snagom izbjeljivaja. Prema riječima jedne zubarke za žute zube nisu krivi ni kafa niti vino, nego čaj, a rekla je:

“Tačno je da čaj boji zube više od kafe zbog visoke koncentracije tanina”, kaže Čern i dodaje da su tanini skup gorkih i antiupalnih spojeva.Što se tiče bojenja zuba, doktorka Čern kaže da nisu svi čajevi jednaki, neki su skloniji obojenju zuba od drugih. Nije iznenađujuće što ona objašnjava da to zavisi od sadržaja tanina u čaju. Količina tanina u bilo kojoj vrsti čaja varira od proizvođača do proizvođača, ali sa sigurnošću se može reći da crni čaj ima najveću količinu, dok zeleni čaj ima mnogo nižu količinu.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads