Nakon snažnog nastupa u sedmoj utrci spusta sezone Svjetskog kupa održanoj u švicarskoj Crans Montani, Muzaferia je osigurala ukupno 23. mjesto u disciplini s ukupno 69 bodova.

Elvedina Muzaferija, najbolja bosanskohercegovačka skijašica, osvojila je danas vrijedno četvrto mjesto u utrci Svjetskog kupa u spustu održanoj u Crans Montani u Švicarskoj.

Osiguravši ovu poziciju, dvadesetčetverogodišnja skijašica iz Visokog ne samo da je ostvarila vrhunac svoje karijere, već se i upisala u historiju postigavši ​​najveći uspjeh ikada zabilježen u bosanskohercegovačkom skijanju.


Zaostajući za pobjednicom utrke, Martom Bassino iz Italije s vremenom 1:26.84, Muzaferia je završila sa 1.22 sekunde zaostatka i samo 0.11 sekundi sporija od trećeplasirane Lare Gut-Behrami iz Švicarke.

Elvedinino nevjerojatno putovanje ostavilo je trio u stanju potpunog zaprepaštenja.

Muzaferia je prvi put u karijeri započela utrku kao jedna od 30 najboljih skijašica danas, a sa startnim brojem 28 postigla je impresivno vrijeme od 1:28.06.

Nakon uspješnog nastupa na sedmoj utrci spusta sezone Svjetskog kupa održanoj u švicarskoj Crans Montani, Muzaferia je osigurala hvale vrijedno četvrto mjesto, podigavši ​​svoj ukupni poredak na 23. mjesto u disciplini s ukupno 69 bodova.

Muzaferija trenutno zauzima 36. mjesto u poretku superveleslaloma sa ukupno 18 bodova. Osim toga, u ukupnom poretku Svjetskog kupa nalaze se na 61. mjestu s ukupno 87 bodova.

Izuzetni uspjesi bosanskohercegovačke skijašice izazvali su pažnju ne samo u zemlji već iu susjednim regijama. Posebno je bilo zadivljujuće promatrati reakcije televizijskih komentatora iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Odvojite trenutak da pogledate i poslušate njihove pronicljive komentare u popratnim videozapisima.

Komentator iz Srbije je, pokazujući golem entuzijazam, svim srcem navijao za našu skijašicu. Njegov komentar pročitajte u nastavku.

Ads