Za ovo se može reći da je od nevjerovatne koristi za vaše zdravlje, a sve to vi možete jednostavno napraviti od vode i neće biti samo ukusno nego i dosta zdravo piće. Dovoljno je samo da malo voća dodate, a stručnjaci su rekli da je potrebno dodati krišku limuna, pa su nutricionisti i sami rekli koliko to oima prednosti za naš organizam.

Postoje razne prednosti oko vode sa krišokom limuna, a sada ćemo vam i nabrojati neke. To će da vam ojačava imunitet, kada budete uveli vodu sa limunom u vašu redovnu ishranu olakšat će vam se borba portiv bolesti zbog svojstva limuna.

Jedan limun će da vam obezbjedi nekih dvadeset miligrama vitamina C i to je zapravo već dvadeset posto preporučene dnevno količine, kako govori Alisija Glavin koja je inače doktor medicine i nutricionista po zanimanju.

Za vaš imunitet je dobar vitamin C koji će da djeluje i kao antioksidans na vaš organizam, dok će vam smanjiti rizik od pojavljivanja kamena u bubregu. Ukoliko imate kamen u bubregu ili ste nekada imali, onda i sami znate koliko to teško može biti izdržati, a to je nešto sa čime dosta ljudi ima problem, a kada pijete vodu sa limunom, onda ćete smanjiti rizik od te pojave.

Isto tako će vam voda sa limunom poboljšati stanje kože, kako su neka istraživanja pokazala koja su vođena u magazinu Nutrients i koja govore da vam koža može izgledati zdrava i mladolika.

Osim toga vam voda sa limunom može pomoći da se osjećate sito, ukoliko popijete prije obroka to pogotovo, a kada uzmete vodu sa limunom prije i tokom obroka, onda vam to može pomoći da izgubite kilograme, tačnije da smanjite unos kalorija što će dovesti do smanjenja kilograma, a tako je potrebno da svako jutro prije obroka uzmete čašu vode i iscjedite limuna u nju pa popijete.

Ads