Naravno, postoji osjećaj razočaranja koji se javlja kada se nađem na gubitničkoj strani ove utakmice. Bila je to žestoka bitka.

Iznenađujućim razvojem događaja, Novak Đoković, koji se smatra najboljim svjetskim tenisačem, doživio je poraz u polufinalu Mastersa u Monte Carlu, izgubivši 1:2 od Caspera Ruuda.

Nakon meča u kojem je napravio nevjerojatan povratak i na kraju doživio poraz, Đoković se obratio medijima na press konferenciji na kojoj je iskreno ogolio dušu.

Naravno, postoji i osjećaj razočaranja koji prati poraz u ovoj utakmici. Konkurencija je bila jaka i čestitam Casperu na pobjedi. Njegov učinak bio je izniman, osobito u početnim fazama prvog i trećeg seta.

Iako sam imao prilike, finalna utakmica mi nije išla. Ja sam nepotrebno griješio, a moj protivnik je ostao dosljedan do zadnjeg udarca i s pravom izašao kao pobjednik. Moja izvedba varirala je tijekom utakmice.

Unatoč početnom neuspjehu gubitka prvog seta, uspio sam se sabrati i pronaći otpornost u igri. Iako svakako postoje aspekti zbog kojih treba biti razočaran, odlučio sam se usredotočiti na pozitivne zaključke ovog turnira.

Naviknuvši se na visoke standarde za postizanje željenih rezultata, ova sezona izostaje u odnosu na prethodnih 15 sezona zbog izostanka naslova. Ipak, stigao sam do polufinala i na Australian Openu i ovdje. Treba napomenuti da sam ove godine nastupio na samo tri turnira. Za očekivati ​​je da će postojati sezone u kojima se ne počinje visoko, a to je upravo ta sezona.

Đoković je izrazio želju da poboljša svoj učinak i ostvari što bolje rezultate na budućim turnirima. Uvjeren je u svoju sposobnost napredovanja, a svoju snažnu igru ​​u prethodnoj utakmici navodi kao temelj na kojem se može graditi. Optimističan je u pogledu svojih budućih izgleda i ima za cilj pružiti još bolji tenis na nadolazećim natjecanjima.

U zanimljivom razvoju događaja, Casper Ruud trebao bi se natjecati za trofej Monte Carla protiv Stefanosa Tsitsipasa, koji je uspješno izbacio Jannika Sinnera s turnira.

Ads