U našem narodu su itekako cenjene razne narodna verovanja i običaji, i ljudi su uceloj regiji u poslednje vreme itekako vezani za veru na mnogo načina. U prošlim vremenima su uglavnom starije osobe forsirale veru, a danas je itekako moderno da i mloađe osobe, pa čak i deca idu u džamije ili crkve. 

Jednostavno to je postao tako veliki trend, da na Vaskrs, Božić ili Bajram svi dele svoje objave na svojim profilima, a pravim vernicima se to nikako ne sviđa, te jednostavno ne odobravaju takve stvari. U davnim vremenima su se neke stvari koje se dešavaju u priorodi i životu uopšte, sv povezivalo sa nekim znakovima, ali i u današnje vreme je to i više nego učestalo, samo što se toliko o tome i ne priča. 

Mi vam tako danas donosimo priču koja se desila prethodni vikend u Srbiji, a koja je itekako zaintrigrirala sve one koji su čuli za nju. Čovek kome se desila ova neobična situacija a koji je pekao prase na Vaskrs, zove se Goran Stevanović., koji je inače iz mesta koje se zove Zagora kod Topole. Naime, njemu se na panju pojavio sveti simbol hrišćanstva, i to u samoj vatri dok je pekao prase. “Bog je bio s nama, bilo je začuđujuće i neverovatno, ja to nikada u životu jednostavno nisam video! Pojavio se krst od vatre koji je goreo jedno pet minuta, a zatim se plamen proširio, tako da je sve postalo puno jasnije, mislio ssam da će brzo da prođe, ali jednostavno nije. Pa možeš sto metara drva da upališ i neće se tako zapaliti. To je dobar znak od Boga, to znači da je neko tu bio s nama”, ispričao je on.

 

Ads