Osumnjičeni su pokrenuli opsežne žalbe, ali je jedini okružni sud u zemlji donio čvrstu odluku da su njihovi zahtjevi neosnovani. Tog tragičnog dana pre četiri godine, oko 10.30 časova, Miša Jovanović iz Lazareva izvršio je ubistvo u kruševačkom kafiću, poznatom kao “Mali Pariz”, gnusan čin nasilja. Svedoci su ispričali da su, kada je Miša stigao dvadesetak minuta kasnije, Gordana Jovanović i njen brat Goran Radosavljević već pili kafu u letnjoj bašti kafića. Miša, koji je tada imao 57 godina, nastavio je da nagovara Gordanu da mu se vrati jer su se ona i deca dva meseca ranije odselila iz Lazarevca. Goldana odbija, a Miša postaje sve uznemireniji, ustaje i izjavljuje da želi da ubije nju, djecu i sebe.

Zatim je izvadio revolver i dva puta pucao u glavu Gordani i dva puta u glavu njenog brata Golana. Nakon stravičnog incidenta, Miša je pobegao sa lica mesta. Pronađen je nekoliko sati kasnije u polju kukuruza u blizini sela Brđani, koji je okončao život ranjavanjem po glavi. Jedan svjedok je rekao da su počinioci pali na zemlju kao da su posječeni dok su bježali iz kafića. Hitna pomoć je brzo stigla na mjesto pucnjave i odvezla Golana, koji je teško povrijeđen, u bolnicu. Nažalost, Goldana nije imala šanse da preživi. Počinilac, Jovanović, pobegao je sa mesta zločina crnim džipom, zbog čega je policija za njim pokrenula veliku potragu.

 

Budući da je Jovanovic prijetio da će ubiti Gordonovo dvoje djece, policija je dala prioritet osiguravanju njihove sigurnosti. Međutim, Yovanovitch je već stigao u Čačak i čak je svratio do kioska da kupi pljeskavicu, jer ovo nije bio njegov prvi nasilni zločin. Iskusni istražitelji su brzo pronašli ubicu i počeli pripreme za njegovo hapšenje. Kada je Yovanovitch shvatio da je primećen, pokušao je da pobegne svojim džipom kako bi izbegao hapšenje, a nekoliko policajaca u patroli ga je jurilo. Izvori su rekli da je u blizini kontrolnog punkta u Prelini muškarac slučajno promijenio smjer vožnje i izgleda namjerno se sudario sa drugom osobom.

Ads