Nakon tragičnog događaja koji se dogodio u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u kojem je nesretno stradalo devet učenika i zaštitar Dragan Vlahović, Kosta Kecmanović (14) prebačen je na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i mladež Sveučilišnog kliničkog centra. u Srbiji. Kako neslužbeno javlja portal Republika.rs, medicinsko osoblje u bolnici jako je uznemireno njegovim noćnim ponašanjem.

Kako se neslužbeno doznaje, Kosta se često bori s nesanicom tijekom cijele noći, zbog čega dolazi do smetnji u obavljanju obaveza. Njegova neograničena vitalnost je doista izvanredna. Unatoč terapiji, ostao je potpuno budan nakon što se probudio u tri sata ujutro. Tijekom tih sati nije zastao ni na trenutak predaha. Mladić je odmah iskočio iz kreveta i žustro koračao po sobi.

Nije ga bilo potrebno sputavati, jer je unatoč neprekidnom kretanju uspio zadržati prisebnost. Klinika koja je obavila Kostino vještačenje izvijestila je da je on nepokolebljivo odbijao svaki savjet da legne i pokuša zaspati. Kao što je ranije spomenuto, smirivanje jedinke sa sklonošću agresiji prema mladim muškarcima pokazalo se prilično izazovnim. Čak i kad mu je davan sedativ u dvostruko većoj dozi od preporučene, često nije uspijevao izazvati nikakav odgovor.

Naši neprekidni napori da očuvamo njegov mir trajali su otkako je prvi put došao pod našu skrb, iako postizanje takvog stanja nije uvijek moguće postići. Povremeno postaje imperativ davati veće doze propisanih lijekova kako bi se ublažio njegov nemir. Tijekom noćnih sati, medicinski stručnjaci i ostalo osoblje nailaze na različite prepreke dok se brinu o dječakovim zahtjevima.

Česta mu je pojava da muku muči s postizanjem mirnog sna.
Pogled na Kostu, opisan kao sablasna prisutnost, ostavlja dežurne u stanju šoka zbog njegovih iznimno kratkih razdoblja sna. Bitno je ponoviti da je Kosta Kecmanović 3. svibnja u 8.40 sati protupravno ušao u Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar” i sa ulaza pucao iz oružja. Tragično, ovaj čin je odnio živote Dragana Vlahovića i tri mlade djevojke koje su se u tom trenutku zatekle u hodniku.

Na Odjelu za povijest dogodio se stravičan incident kada je nemilosrdno ugasio živote šestero učenika, a petero ih je ranio, među kojima je bila i profesorica povijesti Tatjana Stevanović. Da je zločin bio pomno isplaniran postalo je očito kada je uhićen, jer je mladić u školskom dvorištu, naoružan oružjem u futroli i odvojenim šaržerom, prišao policajcima uvjeravajući se da nema razloga za primjenu sile nad njim. .

Pokazujući svoje sveobuhvatno razumijevanje pravnih statuta i običajnih protokola, pokazao je svoju stručnost. Uz početne faze istrage, otkrivena je i zbirka osoba označenih za počinjenje ubojstava nad dječakom. Kosta Kecmanović je nakon sudskog postupka smješten na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu, gdje se i dalje liječi.

Ads