U carstvu fotomodela i modela, postoji jedna ikonska figura koja se ne može zanemariti – poznata crna pantera. Među pionirima ove industrije je Naomi Campbell, vrlo cijenjena i još uvijek aktivno uspješna manekenka koja je graciozno zadržala svoju istaknutost unatoč godinama koje su prošle.

Već dugi niz godina Naomi Campbell, poznata manekenka, uspijeva zadržati vječni izgled. Nerijetko se raspituju o njezinom mladolikom izgledu iu 54. godini te o njezinom dnevnom režimu. Uz svoj besprijekoran ten, bez napora održava vitku tjelesnu građu, lišenu viška kilograma, ponosno pokazujući definirano i zategnuto tijelo.

Pod dosljednim vodstvom trenera Joea Holdera, uspjela je ostvariti stabilan napredak u svojoj fizičkoj kondiciji i općem blagostanju.

Naomi i Holder krenuli su zajedno na svoje fitness putovanje prije nekoliko godina, a Naomi pripisuje svoj novi užitak u vježbanju Holderovim smjernicama. Međutim, njezin pristup vježbanju odstupa od uobičajenog, jer se kloni sprava i gaji gađenje prema uobičajenim teretanama zbog svoje tjeskobe. Prije rada s Holderom, Naomi nikada nije uživala u vježbanju. Iako Holder možda ne izvlači zadovoljstvo iz svakog aspekta svoje rutine vježbanja, on prepoznaje da osobne preferencije nisu u fokusu; radije se radi o ciljanju različitih mišićnih skupina i poboljšanju ukupne kondicije. U intervjuu za “Women’s Health” Naomi je otkrila da jede samo jedan obrok dnevno, i to za vrijeme ručka.

“Obično imam ručak kao glavni obrok tijekom dana, koji također služi i kao večera jer obično jedem samo jednom dnevno”, rekla je. Naomi, manekenka, spomenula je kako si nedjeljom dopušta uživanje u slatkim slatkišima, slasticama, kolačima i pudinzima. Pridržava se dijete koja isključuje mliječne proizvode i gluten, a u prošlosti je provodila post nekoliko dana prije modnih revija.
Naomi, zagovornica intuitivne prehrane, stavlja veliki naglasak na važnost prilagođavanja vlastitog tijela i prepoznavanja njegovih signala gladi. Nikada ne nameće čin jedenja kada njezino tijelo ne treba hranu, već se odlučuje za hidratantna pića poput vode i sokova. Na Naomin izbor prehrane utječu njezino trenutno stanje i osobne sklonosti, osobito tijekom vruće ljetne sezone kada žudi za revitalizirajućim sokovima. Uz svoju redovitu rutinu prehrane, Naomi je donijela odluku da krene na autofagijsko putovanje nakon što su je inspirirala brojna ohrabrujuća svjedočanstva. Njezin primarni cilj bio je skinuti nekoliko kilograma. Sada zaronimo u Naomin prvi tjedan prakticiranja autofagije i istražimo njezino transformativno iskustvo.

Ads