Dok područje popularne kulture trenutno doživljava val razvoda, postoje brojni istaknuti pojedinci koji su uspjeli održati blaženu zajednicu nekoliko desetljeća. Među njima nesumnjivo najugledniji par u domaćim okvirima vladaju Zorica Brunclik i Miroljub Arenđelović Kemiš, koji gotovo četiri desetljeća uspješno prolaze kroz izazove bračne zajednice.

Zorica i Kemiš, par duboko ukorijenjen u sferi domaće estrade, pokazao je iznimnu razinu sklada koji traje već gotovo četrdeset godina. Njihova nepokolebljiva veza uspostavljena je davne 1985. godine, kada se Zorica udala za proslavljenog estradnjaka koji je imao izuzetan talenat za sviranje harmonike. I sama pjevačica uporno ističe da je njihova ljubav od početka nedvojbeno bila suđena.

Titulu velikana bez sumnje s pravom može ponijeti izuzetan dvojac Biljkić, koji čine Dušica i Nedeljko, jer njihovo izvanredno partnerstvo traje već impresivne 54 godine. Više od pet desetljeća Dušica i Nedeljko krase glazbenu industriju svojim melodičnim glasovima, što je dokaz dugog vremena koje su proveli zajedno. Godine 1969. svoju su glazbenu sinergiju ovjekovječili predstavljanjem nastupnog suradničkog albuma na kojem su prikazane četiri iznimne Neđine skladbe: “Što je majka na svijet donijela”, “Zbog ljubavi izgubljene”, “Voljena moja, dušo” i “Jedinstveni dječak kojeg moja majka voli”.

Dušičina pjevačka karijera je privremeno pauzirana jer se posvetila ispunjavanju bračnih obaveza, što je rezultiralo brakom koji ne samo da je izdržao test vremena, već je i primjer izuzetne harmonije unutar showa.

Dušica je, kako po mom osobnom mišljenju, tako i po konsenzusu brojnih glazbenih stručnjaka, najistaknutiji ženski vokal na ovim prostorima. No, njezino je srce zarobio i na kraju osvojio Nedeljko Bilkić, što je rezultiralo njihovom bračnom vezom. Kako je vrijeme prolazilo, radosno su dočekali dolazak svoja dva sina, što je zahtijevalo njihovu posvećenu pažnju njihovom odgoju i uključivanju u njihova različita putovanja. Samim time Dušica je svoj primarni fokus prebacila na svoju djecu i brigu o njihovoj obitelji, dok sam ja nastavio da se bavim svojom pjevačkom karijerom. Ipak, vrijedi napomenuti da Dušica posjeduje izniman nivo talenta koji nadilazi ne samo moje sposobnosti, već i sposobnosti mnogih drugih pojedinaca u industriji, što Bilkić potvrđuje.

Nevjerovatnih 38 godina Biljana Jevtić i Aca Ilić dijele bračnu vezu. Godine 1983. sudbina je spojila ovo dvoje izvanrednih pojedinaca, a njihova je ljubavna priča uistinu započela 1986. Tijekom svog izvanrednog putovanja susreli su se s brojnim primjerima sreće i nedaća, no ipak je njihova nepokolebljiva predanost ostala nepokolebljiva. U svjetlu toga, uključili su se u iskrene razgovore o trajnoj prirodi njihove zajednice, njihovoj nepokolebljivoj predanosti očuvanju svoje obitelji i njihovoj odlučnosti da vode život bez skandala.

Vjerujem da su ljudski odnosi unaprijed određeni i smatram se sretnim što sam pronašao partnera za cijeli život. Nije neuobičajeno da muškarci prikrivaju takve osjećaje, izbjegavajući bilo kakvo pokazivanje ranjivosti. Kada se dvije duboko povezane duše ujedine, snalaženje u izazovima koji se pojavljuju može biti teško. Unatoč brojnim preprekama, trijumfirali smo nad svima. Najteži test bilo je snalaženje kroz razne priče i spletke koje su se odvijale. Neki pojedinci iskreno uživaju u radosti drugih, dok drugi ne. Kad je par posvećen dugotrajnom druženju, pronaći će način da to i uspije. Suprotno tome, oni kojima nedostaje istinskih ulaganja izmislit će bezbrojne isprike. Aca je podijelio te emocije.

Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac proživjeli su zajedno intrigantne 52 godine. Tijekom svog putovanja iskusili su uspješnu glazbenu karijeru, slavili uspjehe svojih sinova Miloša i Mitra, a opet, proživjeli su i razornu obiteljsku tragediju – prerani gubitak voljenog mlađeg djeteta. U nedavnom intervjuu, pjevačica je istražila bitne elemente koji njeguju izdržljivost ljubavne veze.

Biti aktivan sudionik u raspravama ima golemu važnost. Nesuglasice često proizlaze iz nesporazuma, jer ono što se meni čini racionalnim drugi možda ne percipiraju na sličan način, uključujući njega ili bilo koju drugu osobu.

Dragan Kojić Keba i Olja ove su godine radosno obilježili 40. godišnjicu braka. Njihovo vjenčanje dogodilo se daleke 1984. godine, a tijekom svog putovanja darovali su dvoje djece: Igora, uspješnog nogometnog menadžera, i Natashu, koja je duže vrijeme boravila u Sjedinjenim Državama. Tijekom četiri desetljeća duge veze Keba i Olja trijumfirali su nad svim preprekama koje im je sudbina postavila.

Kroz pet desetljeća Vera Matović i Ratomir Raća Matović gradili su zajedničku egzistenciju. Kada je Vera Matović imala samo 25 godina, udružila se s Ratomirom, vještim harmonikašem, a njihova veza prerasla je u duboku ljubav, učvršćenu blagoslovom djece.
Pjevačica i harmonikaš uživaju u nevjerojatno skladnom partnerstvu u razdoblju od impresivnih pedeset godina, koje je nadaleko prepoznato kao jedan od najskladnijih odnosa u sferi scenskog nastupa.

Radiša Trajković Đani i Slađana Trajković neraskidiv su par već gotovo tri desetljeća. I dok je Radiša Trajković Đani povremeno spominjao kako Slađana “trpi” njegovo prisustvo, Slađa je nedavno ispričala očaravajuću priču o njihovoj ljubavnoj priči, otkrivši pritom nekoliko dosad neotkrivenih anegdota.

Davne ’95., naši životi su se prvi put ukrstili, daleka uspomena koja još uvijek ostaje u našim mislima. Njezino znanje o meni bilo je obojeno slatkoćom, jer se moja slava proširila nadaleko i naširoko diljem Kosova, pretvarajući me u neku vrstu mitske figure. Trajković je s osmijehom na licu priznao zajedničku povijest i pritužbe koje još uvijek žive u nama.

Pjevačica je istaknula kako povjerenje i sklad čine temelj odnosa između dvoje mladih ljudi, a povjerenje je temeljni kamen temeljac. Uz to, ljubav i kemija igraju vitalnu ulogu jer daju dubinu i sadržaj vezi. Slađa je otvoreno priznala da je jedno vrijeme razmišljala o prekidu veze.

Kroz gotovo tri desetljeća Vika Miljković, cijenjena pjevačica narodne glazbe, i Dragan Tašković, skladatelj i vješti harmonikaš iz Taška, dijele neraskidivu vezu. Njihova očaravajuća ljubavna priča započela je prije više od deset godina, a kulminirala je radosnim brakom 2007. Kao predani roditelji, neizmjerno su ponosni na svog sina Andreja.

Saša Popović i Suzana Jovanović održali su svoju posebnost u rasponu od trideset godina. Njihov brak mnogima zavidi zbog skladne prirode. Nedavno je pjevačica otkrila da Popović ima određena posebna očekivanja u vezi s njima.

Nema granica dubini moje naklonosti prema supružniku. Sada smo krenuli u našu 29. godinu zajedničkog postojanja. Itekako sam svjestan da kada svaki dan započnemo ljubaznim izrazima lica, zanimljivim raspravama i nježnim zagrljajima, naša veza cvjeta. Ipak, u nedostatku tih gesti, on odmah upita: “Sule, što nije u redu? Gajiš li još uvijek ljubav prema meni?” Ovako, bez ikakve zadrške, izjavljuje pjevačica.

Lepa Brena i Boba Živojinović vjenčali su se 1991. godine i svoju sudbinu učvrstili velikim “da”. Njihovi su se putevi slučajno isprepleli na svečanoj premijeri prvog dijela filma “Hajde da se volimo”, gdje su se u društvu našli Brena, priznato glazbeno čudo, i Živojinović, izuzetno uspješni srpski tenisač. Brzo naprijed u današnje vrijeme, i ovaj dinamični duo se čvrsto etablirao kao jedno od najuspješnijih partnerstava u području poslovanja. Zajedno su doživjeli veliku radost roditeljstva, podižući svoja dva sina, a Brena je svim srcem prigrlila Filipa Živojinovića, Bobinog sina iz prethodnog braka, kao svoje voljeno dijete.

Ads