Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je Sead Z, bivši suprug Rijalde H, s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi, piše Blic. Na Pešteru se dogodila tragedija koja je potresla cijeli Balkan. Nusret Destanović, (28), pronađen je mrtav u bunaru, a naknadna istraga otkrila je priču koja ledi krv u žilama

Sandžak danas objavio je jezive prepiske u kojim ubica preti Rijaldi H. Poruke su nastale znatno ranije, kada je Rijalda H. bila u svađi sa Seadom Z. Takođe ovaj portal, objavio je da postoje dokazi da su u noći ubistva Rijalda H. i Sead Z. bili zajedno u jednom restoranu u Novom Pazaru.

Jezive poruke
– Jedno od vas će otići pod crnu zemlju – napisao je Sead Z. Sead je dalje nastavio:

– Ali zadnji se najslađe sme. Veruj mi. Videćeš šta ću uraditi.

Na šta mu je Rijalda H. odgovorila:

– Marš bre.

– Je** mi Nusret Aminu. Jedno od vas dvoje će otići pod crnu zemlju – insistirao je Sead Z, a Rijalda H. je uzvratila:

– Neka ti je** Mujesiru.

– Bićeš svedok kad te pozovem na kameru. Neka je** slobodno – napisao je Sead Z.
Novi šokantni detalji

Prema istrazi, čini se da je Nusret u opasnu situaciju uvedena porukom poslanom s vlastitog telefona, iako se vjeruje da je ona zapravo nije poslala. Nažalost, zadobila je 22 uboda nožem i na kraju je brutalno ubijena prije nego što je bačena u obližnji bunar, prenosi danas Sandžak.

Pod lažnom izlikom romantičnog susreta, Nusret je nesvjesno ušao u pažljivo orkestrirani plan. Umjesto da dočeka svoj navodni datum na naznačenom mjestu, suočio ga je skup pojedinaca. Na temelju iskaza svjedoka i dokaza prikupljenih u naknadnoj istrazi, pokazalo se da je Nusret izdržao divljački napad prije nego što je bezosjećajno bačen u bunar.

U prisustvu porodice i prijatelja, Nusret je jučer ispraćen na dženazu u rodnom Đerekaru. Od njega su se oprostili otac Šemso, majka Fatima, tri brata, tri sestre, te mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Prije nekoliko dana Nusret je nestao, ali je 10. veljače njegovo tijelo pronađeno u bunaru, što potvrđuje da je bio žrtva ubojstva, najvjerojatnije iz strasti ili osvete. Brzom reakcijom novopazarske policije brzo su identificirani osumnjičeni za brutalno ubojstvo mladića s Peštera. Tragični slijed događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona, nesvjestan da je to zapravo poruka od nekoga tko mu želi nauditi. Ova poruka ga je natjerala da se sastanu, i Nusret se, ništa ne sluteći, složio, samo da bi se našao u zasjedi umjesto da se sretne s osobom koju je očekivao.

Po dolasku na naznačeno mjesto, muškarac se nije suočio sa ženom koju je očekivao, već sa skupinom muškaraca koji su ga podvrgnuli okrutnom i nemilosrdnom batinanju.

Novinska kuća “Sandžak danas” objavila je dva videa koji prikazuju ključne trenutke koji su doveli do nesretnog ubistva Nusreta Destanovića.

Kako piše portal “Sandžak danas”, na snimku se vidi kako Golf IV, koji je registrovan na Destanovićevo ime, ulazi u dvorište zgrade, polukružno se okreće i parkira. Sead Zećović izlazi iz vozila sa vozačke strane i munjevito se kreće prema suvozačevom mjestu. Upravo u tom trenutku on oštrim predmetom nastavlja sa zadavanjem više udaraca, uključujući i one koji su se pokazali smrtonosnim, Nusretu Destanoviću.

Ads