Prema SkyNewsu, crkva u Sydneyu bila je mjesto incidenta u kojem su četiri osobe ozlijeđene tijekom mise. Prva izvješća pokazuju da je meta napada bio i biskup Mar Mari Emmanuel. Srećom, ozljede koje su zadobili svi sudionici ne smatraju se opasnima po život, potvrđeno je iz policije.

Pojedinci o kojima govorimo spadaju u dobni raspon od 20 do 60 godina.

Policija Novog Južnog Walesa potvrdila je da je trenutno u tijeku policijska operacija u Wakeleyu nakon što je primila dojavu o ubodu nožem. Uhitili su jednog muškarca, no motivi napada još se istražuju.

Misa se uživo prenosila na Facebooku, ali čim se napad dogodio, prijenos uživo brzo je prekinut.

Unatoč okolnostima, osoba koja je svjedočila incidentu podijelila je s australskim medijima svoju priču: “Mladić je krenuo u brz i nemilosrdan napad, zadavši više udaraca.”

Izražavajući svoj optimizam, gradonačelnik Fairfielda Frank Carbone izrazio je povjerenje u biskupovu dobrobit. “Značenje biskupa i svećenika unutar naše zajednice ne može se precijeniti. Njihova poruka ljubavi i mira je neprocjenjiva, zbog čega je doista pogubno svjedočiti tako nesretnom događaju koji se dogodio jednom od njih”, prenio je u intervjuu za Sky News Australia.

Nakon napada, izbili su nemiri na ulicama Fairfielda, što je natjeralo gradonačelnika da apelira na mir.


Carbone je pozvao sve da policiji omoguće nesmetano obavljanje dužnosti, istaknuvši kako je važno da im se posao dodatno ne komplicira.

U istočnom predgrađu Sydneya, u blizini poznate plaže Bondi Beach, dogodio se tragični incident u trgovačkom centru Westfield Bondi Junction. Joel Cauchi, 40-godišnjak, izveo je razorni napad nožem koji je rezultirao gubitkom šest života. Vlasti su naposljetku intervenirale i uhitile napadača.

Ads