Prema riječima Zdravka Ponoša, zastupnika u Narodnoj skupštini Srbije, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, navodno je osigurao iznos od 500 tisuća američkih dolara kako bi osigurao potporu Hondurasa u održavanju neutralnog stava tijekom glasanja u UN-u o Rezoluciji o genocid u Srebrenici.

Ponoš je objavom na društvenoj mreži X izrazio zabrinutost zbog postupaka aktualnog režima, dovodeći u pitanje motive njihova slavlja.


Ponoš je postavio važno pitanje o neobjavljenom trošku korištenja državne zastave za brisanje nosa Vučiću u New Yorku, posebice u vezi s lokalnim izborima. Nadalje, upitao je primjerenost donacije Vlade Srbije od 500.000 dolara za obnovu bolnice Roatán te je li taj iznos pretjeran u odnosu na zahvalnost ministra vanjskih poslova Hondurasa.

Ponoš se također raspitivao o procesu donošenja odluka iza takvih “donacija”, uključujući i nedavnu za Ukrajinu, te zašto vlada te transakcije taji od građana Srbije.

Ministar spoljnih poslova Hondurasa izrazio je zahvalnost Srbiji na velikodušnom doprinosu od 500.000 dolara bolnici. Objava je izrazila zahvalnost u ime vlade predsjednika Xiomare Castra i naroda Hondurasa.

Veleposlanstvu Srbije u Meksiku i srbijanskoj vladi posebno je odato priznanje za odluku da pruže humanitarnu pomoć Ministarstvu zdravlja Hondurasa. Ova pomoć namijenjena je pomoći u rješavanju hitne situacije koja je nastala zbog razornog požara u bolnici Roatán.

Ads