U samo dva tjedna, vaše tijelo i sveukupno blagostanje mogu doživjeti nevjerojatnu transformaciju uz konzumaciju ovog potpuno prirodnog napitka. Sastoji se od samo dva jednostavna sastojka, ovaj napitak može poslužiti kao dragocjena prednost u vašoj potrazi za zdravim stilom života, nadopunjujući dobro uravnoteženu prehranu i dosljednu rutinu vježbanja.

Za pripremu ovog jela trebat će vam 400 g svježeg korijena celera i 1 kg necijeđenog limuna. Slijedite ove korake kako biste dovršili postupak pripreme:

Počnite sitno narezati korijen celera, zatim ga prebacite u lonac zajedno s 2 litre filtrirane vode. U smjesu umiješajte naribanu koricu limuna. Pustite da sadržaj zavrije i zatim kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
Ostavite smjesu da se hladi 5-6 sati nakon procesa kuhanja, nastavite iscijediti sok iz limuna.
Pomiješajte ohlađenu smjesu celera s limunovim sokom, pažljivo promiješajte, i nastavite s procjeđivanjem smjese. Dobiveni napitak pretočite u staklenu bocu i čuvajte u hladnjaku.
Upute: Uzimati 1 decilitar napitka u tri navrata dnevno prije jela. Ako se okus pokaže prenaglašenim, dopušteno ga je razrijediti vodom.

Korijen celera nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti zbog svog sastava bogatog hranjivim tvarima. Ne samo da ima malo kalorija, već se može pohvaliti i impresivnim nizom vitamina, uključujući A, C, K i E, kao i eteričnih ulja, karotena i elemenata u tragovima. Nadalje, sadrži poliacetilenske antioksidanse poput flekanola, panaksitola i metilflekranola, za koje se pokazalo da pružaju zaštitne učinke protiv raka debelog crijeva i akutne limfoblastične leukemije. Osim toga, prisutnost vitamina K u korijenu celera igra ključnu ulogu u promicanju optimalnog zdravlja kostiju povećanjem mineralizacije i stimuliranjem osteotrofne aktivnosti.

Štoviše, celer se može pohvaliti bogatstvom minerala poput fosfora, željeza, kalcija, bakra i mangana, koji svi igraju ključnu ulogu u podržavanju vitalnih tjelesnih funkcija kao što su metabolizam stanica, održavanje krvnog sustava, razvoj kostiju i zuba te jačanje imunološkog sustava.

Ne samo da je ovaj napitak jednostavan za napraviti, već nudi i mnoštvo prednosti za vaše dobro osjećanje. Učinite to dijelom svoje svakodnevice i doživite pozitivan učinak!

Ads