Unatoč ranijim primjedbama njenog supruga, u ovom trenutku nisu primili nikakvu komunikaciju ni od koga u Tuzli.

Šejla Zonić, Pobednica zvezde granda

Trijumf Šejle Zonić na izboru “Zvijezde Granda” izazvao je višednevnu raspravu i plijenio pažnju javnosti koja pomno prati svaki njen korak nakon takmičenja.

Nakon brojnih nagađanja, konačno je stiglo otkriće o ishodu dugo očekivanog koncerta.

Unatoč ranijim primjedbama supruga da im se nitko iz Tuzle nije javio u vezi s nadolazećim događajem, pjevačica se ovih dana oglasila s novim informacijama.

Šejla je na svojim društvenim mrežama objavila da je koncert ipak zakazan, ali ne u gradu Tuzli.

Šejla je na svom Facebooku uzbuđeno objavila da će svoje najmilije 28. jula pozvati na koncert na stadionu “Podgrmeč” u Sanskom Mostu, gdje će nastupiti uz svog dragog kolegu Mirzu Selimovića.

Osim toga, Armin, njen suprug, jučer je javno stao u obranu pobjednice, koja je bila izložena pogrdnim komentarima na raznim društvenim mrežama.

Ljubazno molim svoje prijatelje da se suzdrže od dijeljenja linkova sa mnom koji vode do platformi društvenih medija gdje se i poznati i nepoznati pojedinci uvredljivo ponašaju prema Šejli i meni, povezujući nas s ratom i prošlim događajima. Zonić se oglasio komentarom nakon što je Šejla u finalu izvela dvije bosanske sevdaline.

Na regionalnom natjecanju ona je, kao akademska glazbenica, graciozno i ​​pošteno predstavljala Tuzlu, Sanski Most i Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, umjesto da prepoznaju njenu ljepotu i moralni karakter, neki pojedinci odlučuju osloboditi svoju unutarnju mržnju i usmjeriti je prema Šejli, koja nije bila ni živa u vrijeme događaja koji raspiruju njihov animozitet. Iako ne mogu određivati ​​koga treba voljeti ili prezirati, molim sve da otvoreno izraze svoje osjećaje, a ne da pribjegavaju uvredama iza leđa.

Šejla Zonić je sa 30 godina rođena u Njemačkoj, gdje su njeni roditelji potražili utočište tokom rata. Nakon četiri godine, ona i njezina obitelj konačno su se vratili u Bosnu, nastanivši se u selu Kamengrad kod Sanskog Mosta, gdje je provela svoje godine odrastanja.

Takmičarka Zvezda Granda Šejla Zonić rođaka poznatog pevača

Kako kaže darovita pjevačica, njezino glazbeno putovanje počelo je paralelno s govorom, a s nepunih šest godina imala je svoj inauguracijski susret s klavirom, gdje je vješto odsvirala melodiju iz renomirane serije.

Do svoje 11. godine već je debitirala u Sanskom Mostu, čime je započela njena izvođačka karijera. Kako je napredovala kroz osnovnu školu, imala je priliku pokazati svoj talent u svom rodnom gradu tijekom Nove godine i zaraditi svoju prvu zaradu. Ipak, priznaje da ovo putovanje nije bilo bez izazova, jer je morala uskladiti posao dok su njezini vršnjaci uživali u slobodnim aktivnostima.

Po završetku osmog razreda odlučila se baviti glazbom, što ju je dovelo do upisa u internat za nastavak školovanja, što je naišlo na punu podršku njezinih roditelja.

Nakon završene srednje škole, sljedeći logičan korak bio joj je odlazak na Muzičku akademiju u Sarajevu. Unatoč očekivanjima mnogih, roditelji su joj odlučno zabranili da radi. No, oglušila se o njihove želje i preuzela je na sebe nastupati na raznim gažama kako bi skupila dovoljno novca za studijski mikrofon.

Krenuvši u izradu magistarskog rada, samoinicijativno je krenula u postizanje financijske autonomije. Ubrzo nakon toga dobija poziv od cijenjenog ansambla „Divanhana“, te se naposljetku pridružila njihovim redovima i posudila svoj glas očaravajućim melodijama sevdaha. Tijekom snimanja studijskog albuma s ovom grupom otkrila je svoju strast prema studijskom radu, odagnavši sve sumnje koje je prije gajila u vlastite sposobnosti.

Ads