Danas je obilježeno prvo pojavljivanje pred sudom za brazilskog nogometaša Danija Alvesa, koji je optužen za seksualno zlostavljanje mlade žene u toaletu noćnog kluba u prosincu 2022.

Nakon 13 mjeseci bez ikakvih javnih pojavljivanja, Alves se konačno pojavio, a danas su objavljene prve njegove slike od početka suđenja. Optužbe protiv njega uključuju potencijalnu zatvorsku kaznu od 12 godina za navodni čin seksualnog napada.

Navodno je Alves u noći s 30. na 31. prosinca 2022. izvršio seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu Sutton u Barceloni. Nogometaš je od 20. siječnja 2023. u pritvoru kao mjera opreza, a njegovi zahtjevi za uvjetnim puštanjem na slobodu uporno su odbijani zbog značajnog rizika od njegovog bijega iz zemlje, budući da Brazil nema sporazum o izručenju.

Jutros točno u 10 sati započelo je suđenje u sklopu zgrade suda u Barceloni. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u početnoj fazi suđenja bit će prikazano 28 svjedoka. Preliminarni nalazi i zaključci bit će objavljeni sutra.

S nevjerojatnim brojem od 270 novinara koji su pomno promatrali suđenje iz susjedne prostorije, objavljeno je više fotografija koje bilježe Brazilčevu prisutnost, što je prva objava u više od godinu dana.


Vjerodostojnost bivšeg nogometaša Barcelone narušena je njegovim čestim izmjenama narativa. U početku je oštro nijekao bilo kakvo znanje o djevojci, da bi kasnije priznao postojanje seksualne veze zahvaljujući uvjerljivim dokazima DNK testova.

Cijela Alvesova obitelj, zajedno s novinarima, okupila se ispred dvorane u Barceloni. Nakon što je bio u pritvoru od siječnja, Brazilac je na sud prevezen kombijem.

Danas će na sudu svjedočiti oštećena, njezin rođak, prijatelji, portir noćnog kluba i dva konobara. Kako bi se osigurala anonimnost, glas žrtve bit će izmijenjen kako bi se spriječila identifikacija.

Ads