Živimo u vremenu kada nije niti malo lako imati i odgajati dijete, jer su vremena čini se, kao nikada prije nesigurna i razne opasnosti vrebaju sa svih strana, pa kao roditelj teško da se može biti opušten i jedan tren. Tako je isto i kada se ide na godišnji odmor sa djecom, te roditelji znaju da tada nema nikakvih opuštanja, da se ne smije skidati pogled sa djece, ali opet, nesreće se dešavaju, kao i neke grozne situacije. Tako je zbog ovoga mališana iz Srbije, koji ima samo 4 godine nastala prava drama u poznatom ljetovalištu u Grčkoj Halkidikiju, kada se dječak izgubio roditeljima iz vida. Agonija je trajala nekoliko sati, a na kraju je završena sretno zahvaljujući dječakovoj memoriji.

Neimenovani par iz Srbije, prošao je ovih dana kroz pravu golgotu, kada je tokom boravka na plaži ispred hotela u kom su odseli u Haniotiju, primijetio da nema njihovog četverogodišnjeg sina. Kako pišu mediji u Grčkoj, roditelji su odmah obavijestili policiju te je započela opšta potraga za mališanom. Sva je sreća da se agonija za roditelje završila nakon nekoliko sati, kada se mališan pojavio u hotelu u kojem su odsjeli, i to sam

Kako su napisali mediji u Grčkoj, dijete se nekako samo sjetilo puta do hotela u koje odsjeo sa svojim roditeljima, pa se nakon kraćeg lutanja po plaži i po mjestu vratio u hotel, na veliku sreću i olakšanje svojih roditelja ali i svih onih koji su ga tražili i bili zabrinuti za njega. Vjerujemo da ga roditelji više neće postiti iz vida.

Ads