Na utakmici između Srbije i Hrvatske istaknuti vaterpolski reprezentativac Dušan Mandić snosio je teške posljedice zbog prekomjerne upotrebe sile. Mandićev fizički obračun s hrvatskim igračem doveo je do toga da mu je izrečena najstroža kazna u sportu, poznata kao “brutalnost”.

U posljednjim trenucima utakmice ambiciozno je pokušao s prilične udaljenosti, da bi njegov udarac bez muke izbio Marko Bijač. Frustriran ovom propuštenom prilikom, Mandić se odlučio fizički obračunati s jednim od hrvatskih vaterpolista.

Nakon snažnog udarca nogom prema suparničkom igraču, Mandićeve radnje rezultirale su brutalnošću, što je dovelo do njegovog isključenja s utakmice nakon što je dobio crveni karton zbog prekomjerne upotrebe sile.

Srbija je zbog neuobičajenog pravila bila u nepovoljnom položaju jer nije mogla zamijeniti igrača do završetka utakmice, što je rezultiralo time da je Mandić nenamjerno pomogao Hrvatima. Ta im je asistencija dovela do ključnog peterca, koji su uspjeli pretvoriti, čime su u konačnici osigurali pobjedu s konačnim rezultatom 15:13 i plasirali se u polufinale.

Francuzi su iznenađujuće uspjeli svladati Mađarsku rezultatom 11:10 čime su osigurali mjesto među četiri najbolje reprezentacije svijeta, a sada ih čeka ogled protiv njih.

Ads