Nakon što prođu kroz razvod braka, i muškarci i žene prolaze kroz duboku metamorfozu koja mijenja njihove perspektive i očekivanja za buduće veze. Posebno su razvedeni muškarci stekli dragocjene uvide u vlastite potrebe i želje, što ih je navelo da daju prioritet četirima ključnim kvalitetama svoje sljedeće partnerice.

Brak, kao i ljubav, nije trajna klasifikacija. Nakon razvoda, pojedinci prolaze kroz transformacije, stječu dublje razumijevanje sebe i razvijaju nove želje i prioritete. Ovo se načelo proteže i na muškarce i njihova gledišta o romantičnim partnerstvima. Nakon što dožive razvod, muškarci traže četiri specifične kvalitete u svojoj sljedećoj družici.

Propast mnogih veza može se pripisati prisutnosti tjeskobe i nefleksibilnosti. Često se događa da jedan partner postane nespreman na kompromis ili iskorači izvan svoje zone udobnosti, zbog čega se drugi partner osjeća zarobljenim i žudi za bijegom. Te se emocije mogu manifestirati kao tjeskoba zbog odvajanja ili nerealna težnja za savršenstvom. U kasnijim brakovima ili ozbiljnim vezama razvedeni muškarci obično traže partnericu koja ima ležerniji pogled na život. Oni žele nekoga tko je otvorenog uma, znatiželjan i sposoban prigrliti životna zadovoljstva bez nametanja krutih očekivanja pred njih.

Pokazujući osjećaj čežnje i preuzimajući vodstvo, većina muškaraca nalazi veliku vrijednost u sposobnosti svoje partnerice da prenese ljubav kroz fizički kontakt. Bilo da se radi o nježnom poljupcu, toplom zagrljaju, nježnom dodiru ili intimnom susretu, muškarce privlače žene koje odišu samouvjerenošću, posjeduju jasno razumijevanje svojih želja i pokazuju neustrašivost u izražavanju svoje čežnje za bliskošću.

Učinkovita komunikacija ključna je kvaliteta koju muškarci žele kod partnerice. Traže nekoga tko je spreman otvoreno izraziti njihove potrebe i jasno ih komunicirati. Ovo je osobito važno za razvedene muškarce koji su se umorili od nagađanja o razlozima koji stoje iza partneričine nevolje ili preispitivanja njihovih postupaka. Možda zvuči kao klišej, ali iskrena i otvorena komunikacija doista služi kao temelj snažne i skladne veze među parovima.

Ljubaznost
Da bi muškarci doživjeli sreću, neophodno je imati partnericu pored sebe. Žele suputnika koji nudi podršku, donosi smijeh u njihove živote i ostaje prisutan. Međutim, postoje slučajevi kada muškarci sami zahtijevaju ljubaznost, utješne riječi ili topao zagrljaj. Ne žele partnera koji je stalno mrzovoljan i željno čeka prilike za svađu. Umjesto toga, čeznu za partnerom koji cijeni njihove šale, pruža nepokolebljivu podršku tijekom izazovnih radnih dana i stvara osjećaj “doma”.

Nadalje, ako su slučajno očevi, traže i partnera koji s njihovom djecom uspostavlja skladan odnos. Različiti spomenuti aspekti imaju značajan utjecaj na odnose, posebno u kontekstu braka. Važno je napomenuti da žene također žele sve gore navedene kvalitete kod muškarca koji je doživio razvod.

Ads