Ubrzo nakon objave izvještaja posebnog tužitelja Ministarstva pravosuđa koji navodi na razmišljanje o mentalnom stanju aktualnog predsjednika SAD-a, Joe Biden je donio odluku da se obrati naciji, prenosi Sky News.

Izvješće ureda posebnog tužitelja izazvalo je zabrinutost oko sjećanja predsjednika Bidena, karakterizirajući ga kao “maglovito” i “loše”. Prema njihovoj procjeni, teško se prisjeća detalja kao što je vrijeme dok je bio potpredsjednik ili smrt vlastitog sina. Ovo otkriće ostavilo je Bidena bijesnim i akutno svjesnim potencijalne prijetnje koju predstavlja za njegovu budućnost.

Ponovno preuzimajući odgovornost, popeo se na podij točno u 20:00 sati. Međutim, ono što je uslijedilo bio je potpuni pandemonij. Ignorirajući galamu okupljenih novinara, nepokolebljivo je potvrdio svoju kompetentnost, potvrdivši svoju nepokolebljivu kontrolu i odbacivši svaku pomisao na oštećenje pamćenja.

Upiti su nastavili nemilosrdno pljuštati. Nakon kratkog vremena, odlučio je završiti svoj govor i otišao s pozornice. Međutim, neobjašnjivo, osjetio se prisiljenim vratiti se natrag na podij kako bi odgovorio na pitanje koje se odnosi na Gazu. I tada je sve krenulo naopako.

Unatoč kontradiktornosti svojim prijašnjim izjavama, nastavio je mijenjati predsjednike i Egipta i Meksika.

Prema njegovoj izjavi, predsjednik Meksika Al-Sisi izrazio je nevoljkost da se odobri pristup Gazi u svrhu humanitarne pomoći.

Posebni tužitelj Robert Hur detaljno je obrazložio svoje obrazloženje na više od 200 stranica o tome zašto predsjednik neće biti smatran odgovornim za posjedovanje povjerljivih dokumenata nakon što je bio potpredsjednik. U biti, izvješće tvrdi da je vjerojatnost osude mala, jer bi ga porota doživjela kao “stariju osobu s dobrim namjerama, koja se bori s padom pamćenja”.

Prema izvješću, g. Biden je pokazao značajno oštećenje pamćenja tijekom svojih snimljenih intervjua s piscem 2017. i tijekom intervjua s našim uredom 2023. U izvješću se navodi da se nije mogao prisjetiti specifičnih detalja iz vremena dok je bio potpredsjednik.

Prema izvoru, nitko se ne sjeća trenutka kada je Beau, njegov sin, preminuo. Nadalje, čini se da postoji maglovito sjećanje oko značajnog razgovora o Afganistanu koji je za njega imao veliku važnost.

Sadržaj izvješća izaziva zabrinutost predsjednika Sjedinjenih Država.

Ads