Za danas jedna jako zanimljiva tema, a koja se dešava apsolutno svima nama, samo nikada ne razmišljamo o tome na način kao što bi trebali. Naime, da li vam se ikada zacrevenilo uvo? Da li ste znai šta to u stvari znači? Verovali ili ne, prema saznanjima do kojih je došla SZO, postoji jako velika povezanost neuroloških veza sa pojedinim ljudskim organima, a pre svega sa ljudskim ušima.

Tako primera radi, jako mali procenat ljudi zna za to da su ljudske uši pri samom rođenju odmah oformljene, te da mogu poslužiti za samu identifikaciju, slično nešto kao i otisak prsta. Također, ako imate digitalni nabor na ušnim ressicama, jako lako može da znači da imate bolest koronarne arterije, ili da ste jako blizu toga da je dobijete. 

U odnosu na crbvenilo na ušima, ako su vam uši itekako blede i pomalo bele, onda to može itkkako da znači da vam u organizmu nedostaje kalcijuma. Ako sa druge strane imate crvene uši, to može biti jasan znak da ste izgoreli na suncu, zato ako idete na plažu obavezno stavite i kremu za sunčanje na uši. Također, crveno uho kod čoveka može i da znači da imate neku vrste infekcije u svom organizmu. Crvene uši također mogu da budu i od seborheičkog dermatitisa, a od njega nkoža postaje prljava, jako vas svrbi i naravno da je crvene boje.

Ads