Na Twitteru je podijeljen video snimljen u Australiji, koji je autora potaknuo na razmišljanje je li ovakvo ponašanje uobičajeno među svim stanovnicima te nacije. Video posebno prikazuje pojedince koji ležerno šetaju ulicama bez ikakve obuće, bilo da prelaze pješačke prijelaze, hodaju pločnikom ili čak ručaju u restoranima.


Znatiželja je obuzela autora nakon gledanja ovog videa, nagnavši ih da se okrenu Twitterverseu i upitaju: “Je li ovo uobičajena pojava u Australiji?

Prema pristiglim komentarima pokazalo se da je riječ o raširenoj pojavi u primorskim gradovima. Procjenjuje se da oko 25% pojedinaca koji žive u tim područjima ne želi nositi obuću. Osim toga, čini se da blizina plaže utječe na odabir odjeće muškaraca, jer se mnogi odlučuju odreći nošenja košulja.

Uočeno je da to nije česta pojava u većim urbanim sredinama. Pojavila su se pitanja u vezi s čistoćom i utjecajem na zdravlje, a komentatori su istaknuli izuzetno uredno stanje ulica.

Osim toga, istaknuli su pozitivan utjecaj bosonogog hodanja na cjelokupno zdravlje i dobrobit.

 

 

BONUS:

Koliko će organizacija Eurosonga naredne godine koštati Švicarsku: Ovo su procjene

Švicarska, pobjednička nacija ovogodišnjeg Eurosonga, dobila je čast da sljedeće godine bude domaćin prestižnog događaja. Švicarsko eurovizijsko izaslanstvo, predvođeno Yvesom Schifferleom, već je počelo razmatrati potencijalne gradove domaćine za ovu veliku prigodu. Među gradovima koji se razmatraju su Zurich, Bern, Ženeva i Basel, a svi se mogu pohvaliti prostranim prostorima i izvrsnom infrastrukturom. Schifferle je ovu informaciju otkrio početkom travnja, ističući prikladnost ovih gradova za prihvat spektakla Eurovizije.

Prema švicarskim novinama Tagesanzeiger, Europska radiodifuzna unija izvijestila je da bi zemlja domaćin trebala predvidjeti troškove u rasponu od 10 do 20 milijuna eura.

Kada je Švicarska bila domaćin događaja, rečeno je da je potrošila znatno manji iznos novca u usporedbi s glavnim gradom Azerbajdžana Bakuom, koji je navodno potrošio 71 milijun eura kada je bio domaćin događaja 2012. Međutim, troškovi koji nastaju održavanjem događaja mogu potencijalno biti uravnotežena dodatnim prihodima od turizma za grad i zemlju. Vrijedno je napomenuti da Švicarska već privlači znatan broj posjetitelja, tako da učinak održavanja događaja može biti drugačiji u usporedbi s drugim lokacijama.

Financijski teret troškova dijelio bi se između Švicarske javne radiotelevizije (SBC), matične tvrtke SWI-a i grada domaćina. Osim toga, od zemalja sudionica tražit će se financijski doprinos. Iako Schifferle nije otkrio točan iznos tih troškova, spomenuto je da su o ovom pitanju vođeni razgovori s drugim nacijama.

Prilika da budu domaćini događaja 2025. otvorena je za švicarske gradove koji pokažu interes i podnesu svoje ponude. Swiss Broadcasting Corporation (SBC) će konačno odrediti domaćina i preuzeti odgovornost za organizaciju glazbenog natjecanja.

Dopustite nam da vam skrenemo pozornost da je švicarski natjecatelj, Nemo, izašao kao pobjednik u ovogodišnjem natjecanju zadivljujući svojom izvedbom pjesme “The Code”.

Ads