Nakon pobjede na 68. natjecanju za pjesmu Eurovizije, Nemo, švicarski predstavnik, izazvao je rasprave na društvenim mrežama. Njegovo ruho mnogim je Balkancima probudilo sjećanja na Simonidu Puhalo iz kultne predstave Audicija. Nemo je na pozornicu izašao u suknji koja je nevjerojatno podsjećala na onu koju je nosio glumac Admir Glamočak na premijeri predstave 1984. godine.

Komentari kao što su “Konačno Simonida Puhalo trijumfirala na audiciji” i “Rođenje Simonide Puhalo” ističu izvanredna postignuća i dalekovidnost Simonide Puhalo, pokazujući značajno vodstvo koje imamo pred ostatkom svijeta.


Nakon što je izašao kao pobjednik, predstavnik Šivcarske izazvao je interes javnosti otvorenim iskazom svoje identifikacije kao nebinarne osobe. Izražavajući zahvalnost, izrazili su svoje težnje da natjecanje poštuje svoje obveze i zalaže se za mir i poštovanje svih pojedinaca diljem svijeta.

Sve veći broj pojedinaca koji stječu razumijevanje nebinarnih pojedinaca ima veliku važnost za njega. Izuzetni odazivi zabilježeni na različitim društvenim mrežama pokazuju da je Bosna i Hercegovina, uz prisustvo Simonide Puhalo, bila izrazito progresivna u svojim razmišljanjima.


Godina 1986. kada je “Audicija”, kazališna produkcija, probila se na televizijske ekrane, transformirajući je u kulturnu senzaciju. Ova zadivljujuća predstava osvojila je srca Sarajlija i pokrenula grupu nadobudnih glumaca, među kojima su Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina, Branko Đurić i Željko Ninčić, u u središtu pozornosti, što ih je učinilo poznatim imenima diljem bivše Jugoslavije.

Ads