Službenici policijskih snaga Policijske stanice Laktaši danas su lišili slobode osobe koje su identifikovane kao G.B, N.B i S.B. iz Laktaša, kao i Đ.A., M.A., i N.U. iz Banja Luke. Ova uhićenja izvršena su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Napad na službenu osobu u obavljanju službene dužnosti.

Policijska stanica Laktaši je sinoć oko 02:35 sati zaprimila prijavu o remećenju javnog reda i mira prekomjernom bukom u stambenom objektu u mjestu Trn.

Kako je priopćeno iz MUP-a RS, službenici reda su stigli na lice mjesta i zatekli grupu osoba koje su ih verbalno i fizički napali. Tom prilikom pet policijskih službenika je zadobilo tjelesne ozljede, dok je jednom službeniku liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Protiv G.B. pokrenut je prekršajni postupak. zbog prekršaja iz članka 15. Zakona o javnom redu i miru, stoji u njihovom priopćenju.

U priopćenju se dalje navodi da će, nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, protiv navedenih osoba Okružnom javnom tužiteljstvu Banjaluka biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

BONUS:

U izraelskoj akciji spašavanja talaca ubijeno 210 Palestinaca, vođa Hamasa poručio da se otpor nastavlja

Nakon žestokih sukoba u izbjegličkom kampu u Gazi, Ismail Haniyeh, vođa Hamasa, potvrđuje da će otpor ustrajati. Izrael je nedavno izveo misiju spašavanja četiri zatvorenika u tom području. U odlučnoj izjavi, Haniyeh izjavljuje da palestinski narod neće popustiti i da će Hamas ustrajno štititi svoja prava od svojih protivnika, koje naziva zločinačkim neprijateljem.

Hamas je naveo da i dalje zadržava značajan broj zatvorenika i nije isključio mogućnost da taj broj raste.

Medijski ured pod upravom Hamasa u Gazi izvijestio je da je izraelski napad na izbjeglički kamp Al-Nuseirat rezultirao tragičnim gubitkom 210 palestinskih života, uz dodatnih 400 osoba koje su zadobile ozljede. Ovaj napad doveo je do oslobađanja Noa Argamanija (25), Almoga Meira Jana (21), Andreja Kozlova (27) i Shlomija Ziva (40), koji su prethodno bili zarobljeni.

Ads