Renomirana umjetnica Anđela Ignjatović, poznatija pod imenom Breskvica, večeras je stala na pozornicu prvog kruga Beovizije, poznatog i kao Eurosong. No, reakcije na njezinu zadivljujuću izvedbu pjesme “Orlovo Gnezdo” uglavnom su nepovoljne.
Među gledateljima prevladava uvjerenje da njezinoj vokalnoj izvedbi nedostaje kvaliteta u nedostatku autotunea. Osim toga, njezin odabir odjeće dobio je kritike od iste publike.

Korisnici društvenih mreža izrazili su razočaranje Breskvičinim nastupom, navodeći da nije vrijedio više od dva dinara, te ga proglasili jednim od najgorih kojima su svjedočili. Osim toga, postojao je konsenzus da Breskvičin glas nije bio pogodan za pjesme ove prirode, što je dovelo do nevjerice zbog njenog lošeg pjevanja.


Odjevna kombinacija koju je odabrala također je naišla na negativne reakcije. Komentari poput “Njezino ruho, kombinacija boje breskve i slavlja za novu godinu 2008., podigli su obrve. Što je s kineskim krilima i vijencem na glavi? A njezino je pjevanje žestoko kritizirano. Malo je vjerojatno da će stići u Malmö ,” i “Izgleda kao da se umočila u bure meda pa se zasula kokošijim perjem. Kao da pokušava da imitira Željka Joksimovića, ali i on bi bolje izgledao u tim krilima”, popljuvalo se.

Pjesma “Orlovo gnijezdo” po objavljivanju je izazvala značajnu pozornost i brojne reakcije pojedinaca koji su Breskvičin tekst protumačili kao referencu na reintegraciju Kosova u Srbiju.

Nebo zakriva tmuran oblak, a crne ptice ponovno lete. Gromovi tutnje, kiša pljušti, a tuča pustoši orlovu nastambu. Suočen s tim nemirom, otac umiruje svoje mlade potomke, izjavljujući: “Ne boj se, dijete moje, jer će ova tama proći. Crne će ptice odletjeti, a svjetlo će ponovno obasjati naš svijet.” Ovo su dirljivi stihovi gore spomenute pjesme.

Pjevačica je opovrgla optužbe koje joj se stavljaju na teret i izrazila iznenađenje pojedincima koji su njenu pjesmu označili genocidnom.

Ona je rekla da je pjesma koja potiče iz Srbije autentična. Prvih nekoliko dana bilo je prilično burno, s nizom negativnih komentara hejtera nakon kojih su uslijedili pozitivni. Spoznaja da pjesma promovira genocid duboko ju je pogodila.

Večeras je prvo polufinale Beovizije prikazalo zadivljujuće nastupe talentirane postave koju čine Marko Mandić, M.IRA, Bojana x David, Lena Kovačević, Saša Baša i VirtualRitual, Martina Vrbos, Filarri, Hristina, Ivana Vladović, Chai, Zorja. , Kavala, i Keni nije mrová.

Breskvica, Marko Mandić, Zorja, Keni nisu mrtvi, Hristina, Lena Kovačević, M.IRA i Bojana x David pomaknuli su granice i nadmašili očekivanja.

Ads