Mandy Bordman je sa srceparajućim priznanjem priznala da je njen sedmogodišnji brak za koji je mislila da je ispunjen srećom ispao samo fasada. Ispostavilo se da je bila udata za užasnog čoveka. Nasilje je uvijek zastrašujuće, ali je još bolnije kada ga počini neko kome vjerujete – neko koga se kunete voljeti, životom ili smrću. Izdaja i zlostavljanje Mandy Boardman šokirali su svijet. Sedam godina bila je u braku s muškarcem koji joj je zalijevao piće tabletama za spavanje kako bi je seksualno iskorišćavao. Tek godinama kasnije, Mandy, iz Indianapolisa, otkrila je da ju je muž drogirao i seksualno zlostavljao u više navrata. Ona je američkim medijima ispričala svoje užasno iskustvo udaje za čudovište.

Ova Amerikanka vjeruje da živi sasvim normalnim životom kao i mnoge druge žene. Udala se iz ljubavi za Davida Weissa. Nakon nekoliko godina, početna romansa između Mandy i njenog supruga ustupila je mjesto svakodnevnom životu – roditeljskim obavezama, poslu i kućnim poslovima. “Bili smo tipičan bračni par”, kaže Mandy, koja priznaje da, iako možda nije sretna kao u prvim danima braka, njen život nije nesrećan. Međutim, sedam godina nakon braka, Boardman je počeo shvaćati da ima problema s pamćenjem. Ponekad bi se probudila gola i ne bi se sjećala da se presvukla u pidžamu. Osim toga, povremeno je osjećala gorak okus u ustima, što je ukazivalo da je uzimala lijekove na recept, iako se nije sjećala da ih je uzimala. Veliki broj neobjašnjivih događaja kojih se nije sjećala doveo je do intenzivnog osjećaja anksioznosti i sumnje u sebe.

 

Mandy se pita da li je počela da hoda u snu i da li bi to moglo objasniti njeno čudno ponašanje. Jedne noći, iznenada se probudila i ugledala Davida kako drži baterijsku lampu i skriva nešto ispod dušeka. Kada je pokušala da ga vidi, on ju je nasilno odgurnuo, što je dovelo do svađe. Uprkos Mandynom otporu, ona savladava Davida i otkriva da je on od nje skrivao bocu “mutne tečnosti”. David je objasnio da joj je davao otopinu tableta za spavanje kako bi joj pomogao da bolje spava. On obećava da se to neće ponoviti i uvjerava je da je to za njeno dobro. Uprkos svojim sumnjama, Mandy je odlučila da mu veruje. Međutim, Wes krši svoje obećanje i Mandy ga u više navrata hvata sa “sumnjivom” flašom, što je navodi da istraži istinu iza braka.

Ads