Ako želite skinuti višak kilograma dok još uvijek uživate u ukusnim jelima, razmislite o dijeti s kiselim mlijekom. “Stvar ukusa” podržava ovu dijetu koja ne samo da jamči gubitak težine od 5 do 6 kilograma u samo 10 dana, nego i poboljšava probavu, jača imunitet i ubrzava metabolizam.

Uključivanje kiselog mlijeka u ovu dijetu neophodno je jer uspostavlja ravnotežu u probavnom sustavu, olakšava izbacivanje štetnih tvari iz organizma i pospješuje metabolizam. Štoviše, kiselo mlijeko dodaje ugodan i okrepljujući okus prehrani.
Preporučeno trajanje plana prehrane je 10 dana, jer se radi o visoko restriktivnoj dijeti koja se ne bi smjela pridržavati dulje od 14 dana. Evo temeljnih smjernica za konzumaciju hrane:

Dnevni unos od 500 grama neprerađenog kiselog mlijeka. Uključite u prehranu do 300 grama raznog voća, osim grožđa, dinje i lubenice.
Dnevna količina mesa, težine do 100 g, može uključivati ​​opcije kao što su riba, piletina ili puretina, pod uvjetom da su bez kože i masnoće. Osim toga, pojedinci mogu konzumirati do 300 g povrća svaki dan, s izborom poput rajčica, rotkvica, krastavaca i paprike.
Primjer jelovnika koji uključuje do 300 g raznog povrća poput zelene salate, kelja, kupusa i rikule.

Za doručak uživajte u osvježavajućoj kombinaciji ljutog mlijeka i želea od malina, uz zeleni čaj po izboru ili čisti sok od naranče. U vrijeme ručka uživajte u utješnoj šalici toplog biljnog čaja, nakon čega slijedi ohlađena zdjela juhe od krastavaca i porcija od 100 g kuhanog mesa. Obrok upotpunite prilogom salate i kiselog mlijeka po želji, a žeđ utažite toplom čašom limunade bez šećera.
Za popodnevni snack uživajte u prekrasnoj kombinaciji rajčice i kiselog mlijeka s primjesama senfa i soli, sve pomiješano. Što se tiče večere, uživajte u umirujućoj šalici toplog biljnog čaja uz mahune kuhane na pari uz kiselo mlijeko. A kako biste utažili žeđ, prepustite se čaši osvježavajuće tople limunade bez dodanog šećera.
Zaključak
Za osobe koje žele brzo i učinkovito mršavljenje, dijeta s kiselim mlijekom odlična je opcija. Međutim, ključno je napomenuti da se na takve stroge dijete ne treba oslanjati kao na trajno rješenje. Kako bi se postigli održivi rezultati, bitno je uključiti redovitu tjelovježbu i održavati dobro zaokružen, hranjiv plan prehrane.

Ads