Carinici Carinske uprave RH na graničnom prijelazu Stara Gradiška učinkovito su spriječili nezakonitu radnju uvoza trofeja kože vuka, u pratnji glave.

Dana 31.01.2024.godine, na putnički ulaz RGP Stara Gradiška, vozilom bh.reg., došao je državljanin Bosne i Hercegovine. Tijekom pregleda vozila, vlasti su otkrile usamljeni predmet: trofej od kože vuka, zajedno s glavom Canis lupusa.

Sukladno Zakonu o graničnom prometu i prometu divljim vrstama, predmetna roba je privremeno oduzeta zbog neposedovanja potrebne dokumentacije od strane vozača. Uprava carina potvrdila je pokretanje prekršajnog postupka protiv državljanina BiH, izdavanjem prekršajnog naloga i novčane kazne u iznosu od 1.500 eura (2.907 KM).

Željeli bismo čuti vaše viđenje trenutne situacije u kojoj je došlo do značajnog porasta pokušaja krijumčarenja zabranjenih predmeta i prehrambenih proizvoda preko granice. Vrijedno je napomenuti da su u ove aktivnosti posebno uključeni pojedinci s Balkana. Pratite nas za još zanimljivijeg sadržaja.

Ads