Primarna briga kada se radi o upravljanju troškovima obično se vrti oko računa za struju, koji ponekad može biti neočekivano visok. Ipak, često se zanemaruje da internetski usmjerivači također daju značajan doprinos ukupnoj potrošnji energije u kućanstvu.

Dok se kotlovi i peći obično povezuju s većom potrošnjom električne energije, važno je prepoznati da internetski usmjerivači također mogu značajno pridonijeti porastu troškova električne energije.

Prilikom kupnje routera ključno je dati prednost njegovoj energetskoj učinkovitosti i odabrati uređaj s minimalnom potrošnjom energije tijekom aktivnog i mirovanja. Preporuča se odlučiti se za energetski učinkovit usmjerivač i, ako ga nije moguće potpuno isključiti, razmislite o odabiru modela koji ima mogućnost automatskog deaktiviranja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi.

Iako usmjerivači troše minimalnu energiju u usporedbi s drugim uređajima, jednostavno isključivanje kada se ne koriste može značajno utjecati na uštedu energije. Iako internetski usmjerivač možda neće trošiti toliko energije kao kućanski uređaji poput hladnjaka, ipak je preporučljivo isključiti ga tijekom razdoblja nekorištenja kako bi se smanjila nepotrebna potrošnja energije.

Ads