Kakvo je vreme došlo u poslednje vreme, jednostavno više nikoga ne čudi da se ljudi masovno oblače u sekund hend radnjama, ili čak buvljim pijacama. Jednostavno su takva vremena došla, jer je ekonomska situacija takva, da je puno lakše dati 5 nego 30 evra za jedan džemper ili možda običnu proletnju jaknu. Cene su itekako prihvatljive, a ako imate sreće možete za par evra da pronađete jako kvalitetan komad robe.

Veruujemo da ste svi čuli onu priču iz prošle godine, akda je u Velikoj Britaniji jedna gospođa kupila obični ručni sat za 13 evra, a na kraju je shvatila da ima raritet koji vredi čak 300.000 evra, te se na kraju ni živa ni dužna obogatila. Međutim, sa odećom je itekako osetljiva situacija, jer jednostavno ne znate ko je to nosio pre vas.

Zato i ako kupite neki komadić odeće, pod oabevzno je da se odmah opere u veš mašini i to na najjače, jer se definitivno sve mora isterati napolje. Mi danas tako govorimo o jednom slučaju koji se desio u Škotskoj, a koji je definitivno šokirao sve ljude koji su pročitali ovu priču na društvenim mrežama. Naime, ova gospođa koja je inače iz Edinburga, je u sekund hend radnji kupila odličan i faktički crveni komplet, kojeg je platila samo 7 evra.

Kada je došla kući pre pranja, je pregledala džepove da nema slučajno kakvog metala, ili kovanica unutra. Međutim, u njoj je bila ceduljica na kojoj je pisalo “Molim vas da me sahranite u ovom odelu”: Žena je smotala komplet i odmah ga bacila u smeće.

Ads