2011. godine, tokom putovanja u Afriku, 36-godišnja Ruskinja Ljudmila, koju prijatelji od milja zovu “Mila” zbog njene nežne i slatke ličnosti, upoznala je zgodnu Saru Gili (Nedim), koja je takođe veoma kvalifikovana. sportista. Iako zapanjena njegovim savršenim izgledom, nije ni slutila da će njihov susret dovesti do ljubavi koja će na kraju promijeniti njenu sudbinu. U Sarajevo se preselila prije deset godina zbog ljubavi prema vlasniku i treneru fitnes centra Nedimu. Njihov brak sada je obeleženo prisustvom šestogodišnje ćerke Elze. Djevojčica je postala centar njihovog svijeta.

Njihov prvi susret dogodio se prije 12 godina u Egiptu. Razmijenjeni su mejlovi, a po povratku kući Ljudmila je dobila poruku od Nedima. Ljudmila je rekla Nedimi da nije zainteresovana za nastavak prepiske. Ali nakon pola godine njih dvoje su nastavili da se zabavljaju i njihova ljubav se ponovo rasplamsala. U početku su se njihovi razgovori vrtjeli oko tema kao što su zapošljavanje, lična uvjerenja i društveni život. Provodili su vrijeme zajedno, ali sudbina je imala drugačije planove. Ljudmila je stigla u Sarajevo bez namjere da se vrati u Rusiju. U aprilu 2013. godine donijeli su ključnu odluku da kažu “da” pred užom porodicom. Nedimove veridbe sa Milom protekle su na prelep način.

 

Nedim je otputovala u Arhangelsk, grad na severu Rusije u kojem živi njena majka, da provede praznike sa nama. Uprkos velikoj magli i lošem vremenu koje je obavilo Sarajevo u novogodišnjoj noći, hrabro se odvažio na haos na aerodromu da bi krenuo na put. Po dolasku, poklonio je njenoj porodici poklone, od kojih je najviše zabrinjavao prsten. Onda me zaprosio. Nakon nekoliko dana sa njima, vratio se u Sarajevo. Uspješno je očarao njenu majku pri njihovom prvom susretu.

Ads